f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Український фільм отримав нагороду VI Йорданського міжнародного кінофестивалю

08.04.2019

https://mfa.gov.ua/ua/news/open/id/67143

12 вересня у Королівському культурному центрі відбулась церемонія нагородження переможців конкурсу короткометражних фільмів, проведеного в рамках Йорданського міжнародного кінофестивалю, що проходив з 6 по 12 вересня в Аммані. Протягом п’яти конкурсних днів професійне журі переглянуло та оцінило понад 20 фільмів із різних куточків світу, у тому числі, дві стрічки з України.

 

Копія:

ДБСА МЗС України

Національна спілка

Щодо передачі листа кінематографістів України Міністру культури України

Інформуємо, що Міністерство закордонних справ та у справах експатріантів Йорданії вербальної нотою передало Посольству копію листа Міністра культури і Міністра з питань молоді ЙХК М.Абу Румана на адресу Міністра культури України Є.М.Нищука (додається) про проведення 7-го Йорданського міжнародного кінофестивалю 02 - 09 вересня 2019 року в м.Амман.

У листі йорданський міністр запрошує українську сторону взяти участь у вищезгаданому заході, надіславши короткометражні фільми. Отримані твори переглядатимуться технічним комітетом і після їх схвалення будуть номіновані на нагороди в різних категоріях. Роботи з усією необхідною інформацією (умови участі додаються) приймаються до ЗО квітня 2019 року.

Варто зазначити, що у 2018 році два українські короткометражні фільми були представлені на 6-му Йорданському міжнародному кінофестивалі. Стрічка вітчизняного режисера Ігоря Парфьонова під назвою «The Outcast» про нелегкий вибір людини, в руках якої опинилося життя немовляти, виграла у номінації за найкращу музику. Враховуючи вищевикладене, просимо поширити зазначену інформацію серед українських причетних організацій та режисерів.

Посол                                                                                                                        С.О. Пасько