f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

ПРО ГРОМАДСЬКИЙ ПЕРЕГЛЯД ФІЛЬМУ "ТАРАС. ПОВЕРНЕННЯ"

21.06.2019

КІНОРЕЖИСЕР ОЛЕКСАНДР ДЕНИСЕНКО ЗВЕРТАЄТЬСЯ З ПРОХАННЯМ ВЛАШТУВАТИ ГРОМАДСЬКИЙ ПЕРЕГЛЯД ЙОГО ФІЛЬМУ "ТАРАС. ПОВЕРНЕННЯ"

О.ДЕНИСЕНКО: "Прошу підтримати мою ініціативу зробити громадський перегляд мого фільму "Тарас. Повернення", який вже півтора року лежить на полиці Держкіно в одному з найбільших кінотеатрів Києва! А також прошу зробити репост мого звернення до громадськості!".

Сергій ТРИМБАЧ

Я ПІДТРИМУЮ! Хоча б тому, що відмовляюсь зрозуміти, чому фільм, зроблений на матеріалі солдатської неволі Тараса Шевченка (Борис Орлов), фільм достойний, так довго маринується і не виходить на екран. Сергій ТРИМБАЧ НСКУ, Українська кіноакадемія

Пилип ІЛЛЄНКО Фраза - «лежить на полиці Держкіно» створює враження, що фільм нібито не дозволяє випустити в прокат Держкіно. Це не відповідає дійсності і маніпуляція. Очевидно режисер і продюсер просто не змогли зацікавити своєю стрічкою ані кінофестивалі, ані дистрибюторів, а тепер режисер намагається створити собі репутацію «дисидента» і тим виправдати нездатність знайти шлях фільму до аудиторії. Я особисто дуже хочу побачити цей фільм в прокаті, і не розумію чому крім скарг ані режисер, ані продюсер не зробили для цього необхідних кроків, при тому що їм відомо, що Держкіно готове підтримати прокат фільму фінансово.

https://www.facebook.com/sergiy.trymbach?

http://www.ukrkino.com.ua/manage/newsedit.php?id=10819

https://www.youtube.com/watch?v=jEnkg1qehCo

https://www.youtube.com/watch?v=s_Eo54qlviI

https://www.youtube.com/watch?v=RT8bUU3PDHI