f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Зеленський підписав закон про державну підтримку кінематографії

23.09.2019

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про державну підтримку кінематографії, ухвалений цього місяця Верховною Радою, повідомляє пресслужба голови держави.

Відповідний проєкт закону президент визначив як невідкладний для позачергового розгляду в парламенті.

Документ спрямований на забезпечення реалізації механізмів, закладених у законі «Про державну підтримку кінематографії в Україні», та врегулювання питання фінансової підтримки державою втілення проектів у сфері кінематографії.

«Встановлюється, зокрема, що окремі платежі від суб’єктів кінематографії, пов’язані з одержанням ними державної підтримки, зараховуватимуться до спеціального фонду держбюджету і спрямовуватимуться на державну підтримку кінематографії», – йдеться в повідомленні. 

Реалізація норм закону сприятиме розвиткові кіноіндустрії в Україні, а також залученню інвестицій у цю сферу, додали в ОП.

Верховна рада ухвалила закон 12 вересня. SEO paslaugos, internetin?s WEB svetain?s, elektronin?s parduotuv?s ir reklama internete Eugenijus Mockaitis

https://www.radiosvoboda.org/a/news-zakon-pro-derzhpidtrymku-kinematografii/30179351.html

https://www.5.ua/polityka/zelenskyi-pidpysav-zminy-do-biudzhetnoho-kodeksu-shchodo-derzhpidtrymky-kino-shcho-vidomo-199716.html