f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

До відома голів регіональних осередків НСКУ. Програма Постійно діючого огляду СМАРТ - Фільм «МІЙ КРАЙ»

20.11.2019

Національна спілка кінематографістів України

Комісія НСКУ з інформаційної політики

Комісія НСКУ сприяння кіно аматорству

Міжнародний кінофестиваль «КІНОКІМЕРІЯ»

Програма Постійно діючого огляду СМАРТ - Фільм «МІЙ КРАЙ»

Національна спілка кінематографістів України опирається на регіональні осередки по всій території країни. Звернення НСКУ до керівництва цих локальних активів української кінематографії, телебачення та відео з метою проведення конкурсу аматорських смарт – фільмів значно поліпшить інформаційне становище пропагандистів українських екранних мистецтв, зробить суттєвий крок вперед щодо поліпшення їхньої значущості в громадському житті краю, додасть культурно – просвітницьку функцію, започаткує початкову школу майстрів екранних мистецтв, сприятиме впровадженню культурної та креативної індустрії безпосередньо на території регіонів України.

Постійно діючий огляд СМАРТ – Фільм «МІЙ КРАЙ» запрошує до участі шкільну та студентську молодь, яка намагається осмислено використовувати сучасні мобільні станції і значно розширити публічну присутність у інформаційному просторі. Виробництво аматорського відео на актуальні теми надасть молоді значно поліпшити особисту життєдіяльність і сприятиме зростанню соціальної зрілості.

Ідейно – тематичний ряд:

- родина

- близькі та дружні відносини

- школа, ВНЗ

- село, селище, місто

- фізкультура та спорт

- культура та мистецтво

- наука та технології

- рослинний та тваринний світ

- волонтерський та благодійний рух

- безпека життєдіяльності

Регіональні осередки НСКУ - організатори постійно діючого огляду СМАРТ - Фільм «МІЙ КРАЙ» - здійснюють координацію творчо – виробничих відео процесів, опираючись на інформаційний ряд місцевих ЗМІ та ЗМК, використовуючи у поєднанні три основні жанри: інтерв’ю, репортаж, коментар, відображаючи відео у горизонтальній проекції.

Творчо – виробнича карта відеосюжету.

- Регіональний осередок НСКУ

- Соціальна спрямованість сюжету

- Автор сюжету

- Режисер сюжету

- Оператор сюжету

- Хронометраж сюжету

- Формат сюжету відповідно гаджета

- ЗМІ/ЗМК

- Державна установа 

- Громадська установа

- Бізнес компанія

Остаточну версію відео сюжетів автори передають осередкам НСКУ та місцевим ЗМІ/ ЗМК для першого відбору та консультації по вдосконаленню відео, після чого роботи хронометражем до 15 хв. надходять на ім’я регіонального осередку в YOUTUBE до 25 числа кожного місяця.

Один раз на місяць журі, до складу якого входять провідні майстри екранних мистецтв НСКУ, представники інших творчих спілок, спонсори від світових брендів фото відео гаджетів, відбувається перегляд найбільше досконалих сюжетів відповідно адресних посилань. Всі надіслані до журі Огляду сюжети повинні обов’язково використовувати три інформаційні жанри: інтерв’ю, репортаж, коментар.

Визначені переможці щомісячних етапів отримують свідоцтва Огляду СМАРТ - ФІЛЬМ «МІЙ КРАЙ», і за більшою кількістю свідоцтв запрошуються до участі у Міжнародному кінофестивалі «КІНОКІМЕРІЯ» у номінації відео СМАРТ - ФІЛЬМ «МІЙ КРАЙ» для отримання лавреатства в залежності від рішення журі МКФ.

Комісія НСКУ з інформаційної політики

Комісія НСКУ сприяння кіно аматорству