f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

ПРОЄКТ МАЙБУТНЬОГО ФІЛЬМУ ПРО МОЛОДОГО ДОВЖЕНКА СЬОГОДНІ ПРЕЗЕНТОВАНО НА КОНКУРСІ КІНОПРОЄКТІВ ДЕРЖКІНО УКРАЇНИ

26.09.2020

25 вересня завершився конкурс кінопроєктів (він же пітчинг, коли по-пташиному) Держкіно.

Було презентовано проєкт «РЕЖИСЕР» (назва умовна, йдеться про початки творчої біографії кіногенія ОЛЕКСАНДРА ДОВЖЕНКА). На мій суб»єктивний погляд презентація була доволі успішною. Видно роботу продюсерської та режисерської груп: залучені іноземні продюсери (з Німеччини, Литви, Канади, Туреччини…), сформовано групу акторів на провідні ролі (до прикладу, БОГДАН БЕНЮК гратиме роль директора Одеської кінофабрики Павла Нечеси; є кілька варіантів щодо акторів на роль самого Довженка), визначено локації для зйомок та схема постпродакшену…

Події фільму відбуватимуться переважно в Одесі, то ж не дивно, що й зйомки провадитиме Одеська кіностудія.

Словом, хочеться сподіватися на підтримку проєкту шанованими експертами. ДОВЖЕНКО має постати як власне український феномен, що постав у складному культурному контексті, який тоді замикався передусім на Європу. Так було до 1930 року, коли почали все перемикати на московський центр. Але то вже інша історія.

На фото (перед початком презентації), з лівого боку й праворуч: Андрій Осипов, продюсер, директор Одеської кіностудії, Сергій Тримбач, співавтор сценарію, Володимир Філіппов, продюсер, Костянтин Коновалов, співавтор сценарію, режисер.

 

Sergiy Trymbach

https://www.facebook.com/sergiy.trymbach