f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

ПОМЕР КОМПОЗИТОР ВОЛОДИМИР ГУБА

04.12.2020

Правління Національної спілки кінематографістів України з глибоким сумом повідомляє про те, що 3 грудня 2020 року помер видатний композитор, член НСКУ та член Національної спілки композиторів ВОЛОДИМИР ГУБА.

Учора надвечір ВОЛОДИМИР ПЕТРОВИЧ ГУБА вирішив попрощатися з цим світом. Важка й тривала хвороба надто виснажила його... 22 грудня композиторові виповнилося б 82 роки. Жаль, невимовно жаль.

Володимир Губа є автором музики до багатьох фільмів видатного рівня - "Камінний хрест", "Захар Беркут" та інші фільми Леоніда Осики, "Каштанка" Романа Балаяна, "Всюди є небо" та "Іду до тебе" Миколи Мащенка, цикл анімаційних фільмів про козаків, документальні стрічки... Театральні вистави.

Власне музичні твори - для симфонічного оркестру, для фортепіано і струнних оркестрів, хору, які упродовж останніх років виконувалися усе частіше.

Єдина втіха - музика ВОЛОДИМИРА ГУБИ не полишить нас ніколи. Бо в ній сама душа великого композитора, це музика, що єднає землю й небеса. Досить пригадати мелодію, яка розпочинає фільм "Камінний хрест"...

Спасибі, дорогий Володимире Петровичу! За талант, за натхнення, за вірне служіння мистецтву і людям.

Вічний спокій душі, вічне звучання музики.

Найщиріші співчуття родині Володимира Губи, його друзям і шанувальникам!

V. Huba (b. 1938) 'Autumn music' sinfonietta (Осіння музика, симфонієта)

https://www.youtube.com/watch?v=_gkHJB0rGHk&fbclid=IwAR0PixRhwEYwRh-QYiSlftJmfNFqkC1iJxLHtFteK7JPOWozzBiKz78WuC4