f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Президент провів нараду щодо стану справ в українському кінематографі, проблем та перспектив його розвитку

31.05.2021

Президент Володимир Зеленський обговорив з представниками українського кінематографу, профільних відомств і комітетів Верховної Ради та послами України у низці держав проблемні питання та перспективи розвитку кіноіндустрії.

«Багато питань – як не війна, то COVID-19, як не COVID-19, то дороги, але зараз настав час і руки дійшли до кінематографу – до того, що ми всі любимо й від чого дуже тепло», – наголосив Президент на початку зустрічі.

Володимир Зеленський зазначив, що має змінитися ставлення до кінематографу. За його словами, потрібно напрацювати чіткий план і стратегію, які включатимуть відповіді на питання щодо необхідної кількості кінофестивалів в Україні, враховуючи досвід провідних країн, а також обсяг їхнього фінансування, терміни та залучення фахівців, рівень представлення України на міжнародних кінофестивалях та потреби для покращення іміджу.

Крім того, Президент акцентував увагу на державних кіностудіях.

Далі:

https://www.president.gov.ua/news/prezident-proviv-naradu-shodo-stanu-sprav-v-ukrayinskomu-kin-68701?fbclid=IwAR2yonq_17Qmy8avoSKIZ_igOuAn_NXP4NiyBrVGTxwbVTRdQpPZEaFYCNs