f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

ФАНТАЗІЇ І СНИ ФЕЛЛІНІ У КИЄВІ ВІДКРИЛАСЬ ВИСТАВКА «СТОРІЧЧЯ. ФЕЛЛІНІ У СВІТІ»

05.06.2021

Sergiy Trymbach

НСКУ, Українська кіноакадемія

Довженко-Центр за ініціативи та підтримки Італійського інституту культури, у співпраці з кінофестивалем "Молодість", презентував мандрівну виставку «Сторіччя. Фелліні у світі», що подорожує світом і своєю черговою локацією обрала Музей кіно Довженко-Центру.


Виставка відкрилась сьогодні, у «Довженко-центрі» (Вул. Васильківська, 1, або Голосіївська площа). На ній презентовано різні аспекти творчої індивідуальності великого митця. Тут і фото зі знімального майданчика, й афіші, і спільні фото з дружиною, акторкою Джульєттою Мазіною, і костюми з фільмів і фрагменти самих фільмів…


Особливий розділ, і доволі великий - графічні роботи, малюнки Фелліні. Зокрема, Еротомахія, або Битва кохання - серія еротичних малюнків, фантазій, створена у 1991-1992. Узагалі, фантазіям і снам відведено чимало місця на виставці. Як відомо, кінорежисер упродовж багатьох років записував свої сни, аби їх інтерпретувати і розшифровувати. Власне і більшість картин ФЕЛЛІНІ це є ніщо інше як сни і фантазії великого художника.


Виставка триватиме з 5 червня по 25 липня в “Музеї кіно” Довженко-Центру

На фото: Фрагменти виставки у Довженко-центрі

https://www.facebook.com/sergiy.trymbach