f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

КОРОТКІ ЗУСТРІЧІ. ДОВГІ ПРОВОДИ

22.11.2021

Sergiy Trymbach 

НСКУ, Українська кіноакадемія

Ще одна втрата в от сій навалі страшних новин - нас полишає актриса НІНА РУСЛАНОВА (1945-2021)... Акторка дивовижного темпераменту і людської щедрості, в її персонажах (в кіно - майже 150 ролей) - огром енергетики, вона без видимих зусиль відтворювала чи не весь спектр людської і власне жіночої природи.


Короткие встречи

https://www.youtube.com/watch?v=28skxPwAvaM

Не випадково вона зіграла чи не в половині фільмів Кіри Муратової - починаючи від "Коротких зустрічей" і до "Настроювача" і "Мелодії для катеринки / Мелодии для шарманки". Русланова як ніхто, може, володіла даром демонструвати складну синусоїду характерів своїх героїнь, парадоксальних, ексцентричних, чарівних: земних і неземних водночас.

Не забудуться її ролі у фільмах Алексея Германа - "Мой друг Иван Лапшин" та "Хрусталев, машину!": просто дивовижно..


Мой друг Иван Лапшин

https://www.youtube.com/watch?v=8_d5auxSW_E

Русланова родом з українського міста Богодухова (Харківщина), українське дитинча, дівчинка, що залишилась без батьків у повоєнному лихолітті (прізвище їй дали у дитбудинку, на честь знаменитої тоді співачки). Виховувалась в дитбудинках, потому вчилась в Харківському театральному інституті, далі у Москві - в Щукінському театральному училищі.

Стільки біди, стільки сирітства від малих літ і стільки любові до людей, до цього світу - таким було і назавжди лишиться це покоління, покоління Ніни Русланової...

Прощавайте, Ніно, тепер Ваша вільна душа стане ще вільнішою...

https://www.facebook.com/sergiy.trymbach