f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Дні українського кіно в Мексиці відбулись

01.01.2022

Людмила Серебреникова

28.12.2021.

Сьогодні, Міжнародний день кіно і як каже, з добрим гумором, Сергій Тримбач найголовніше із усіх мистецтв це кіно, українське кіно!

В цей день, що добігає кінця, дозвольте мені сказати заключне слово - Дні українського кіно в Мексиці відбулись.

З 19 листопада по 11грудня 2021 по п'ятницях і суботах покази проходили у кінозалі Національного антропологічного музею Мексики. Вони мали закінчитись 10 грудня. За пропозицією директора музею Антоніо Саборіт було влаштовано 11 грудня додатковий показ фільму-відкриття "Міф".

З величезною вдячністю звертаюсь, до всіх режисерів, операторів, художників, акторів, композиторів, звукорежисерів, хто створив фільми: "Міф", "Білий птах з чорною ознакою", "Національний музей", "Додому", "Пропала грамота", "Мої думки тихі", які відзначенні на численних поважних міжнародних кінофестивалях та визнані глядачами.

Окрема, персональна подяка продюсерам/правовласникам: Катерині Мізіній, Івану Яснію, Геннадію Кофману, Андрію Загданському, Володимиру Яценко, Аллі Бєлая, Дмитру Суханову за надані фільми для показу.

Сердечно дякую Олесю Янчуку, за відеозвернення до глядачів на відкритті заходу,

Андрію Загданському перед показом фільму "Національний музей", в тому числі і для запрошених працівників музеїв Мехіко.

Подяка Національній кіностудії імені О. Довженка - Єлизаветі Плесконос, Довженко Центру - Олені Гончарук, Тетяні Деркач, "Меллівора студія" - Олені Бородянець, Михайло Панченко, ГО "Голос культури" - Галині Чибуровській, дизайнеру Оксані Ковиліній за професіоналізм, доброзичливість та розуміння.

Та найголовніша подяка за підтримку, ще на рівні ідеї, у грудні 2020 року, і практичну реалізацію проекту у 2021 пані, Оксані Драмарецькій - Послу України у Мексиці, секретарю Посольства Владислву Бранашко, всім працівникам Посольства!

Всім хто був поряд з нами в сонячній і дивовижній Мексиці і допоміг зробити перші зйомки матеріалу до нового фільму "Дешифровка Кнорозова" (робоча назва), почесному консулу України в Мехіко Педро, Ользі, Саші, за надані консультації мені і Івану Яснію, ще в Києві, Юрію Полюховичу.

Далі буде ... Кіно!

https://www.facebook.com/l.serebrenikova/videos/1080398869168750

Цей текст Людмила Серебреникова, членкиня НСКУ, опубліковала у своєму блозі Фейсбуку. Оглянувши на загальному плані кількість людей, до яких звернулась пані Людмила, про сприяння провести Дні українського кіно Мексиці, виникає конкретне уявлення про масштабність підготовчої роботи заради популяризації сучасного і класичного українського кінематографа на американському континенті. 

Наведена акція є прикладом активної громадської натхненності, професійного завзяття нашої чарівної спільчанки! Користуючись нагодою вітаю пані Людмилу з високим результатом міжнародної діяльності Національної спілки кінематографістів України, бажаю відтворення подальших задумів у наступному 2022 році!

Вважаю за потрібне запропонувати провести зустріч з пані Людмилою Серебрениковою в Синій залі Будинку кіно у форматі творчих програм у січні 2022 року з демонстрацією обраних фільмів.

Віктор Бажай

прес-секретар НСКУ

голова комісії НСКУ з інформаційної політики