f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Афіша Будинку кіно з 2 по 8 листопада 2015 року

02.11.2015

Протягом тижня з 2 по 8 листопада 2015 року у Будинку кіно заплановано низку мистецьких подій.

У понеділок, 2 листопада, у Синій залі відбудеться презентація книги віршів Тетяни Вольтської та Вадима Жука «Угол Невского и Крещатика» (Київ: «Радуга», 2015): поети з Петроградської сторони Санкт-Петербурга присвячують свої чесні вірші людям і подіям великого Києва.

У вівторок, 3 листопада, у Синій залі відбудеться показ драми «Наш чесний хліб» (1964), приурочений до 50-ліття художнього фільму, знятого Кірою Муратовою та Олександром Муратовим на Одеській кіностудії. Презентуватимуть стрічку режисер Олександр Муратов і кінознавець Лариса Брюховецька.

У середу, 4 листопада, у Синій залі відбудеться перегляд дипломних робіт студентів майстерні Володимира Хмельницького, художнього керівника режисерського курсу в Інституті кіно і телебачення Київського національного університету культури і мистецтв.

У четвер, 5 листопада, у Синій залі відбудеться прем’єрний показ документального фільму «Вознесіння» (реж. Євген Політов), присвяченого народному художнику України, академіку Національної академії мистецтв України Миколі Стороженку (1928–2015).

У п’ятницю, 6 листопада, у Синій залі відбудеться прем’єра документального фільму «Остання поема», історії про Росії та російський спосіб життя. Автор сценарію, режисер і оператор Валерій Балаян розпочав роботу над стрічкою ще у 2000-му році, а у 2014-му році дізнався про долю її головного героя – під час поїздки в АТО.

8 листопада, у неділю, у Червоній залі в рамках укладеного Аліком Шпилюком проекту «Мистецькі фільми в Будинку кіно» відбудеться показ іранської стрічки «Таксі», яку було відзначено «Золотим ведмедем» Берлінського МКФ-2015. Кінорежисер Джафар Панахі, котрому влада заборонила знімати кіно, створив своєрідний не-фільм, в яком виконав роль таксиста. https://www.s188bet.com Він зустрічає різних пасажирів, із якими спілкується на широкі теми: побутові, соціальні, політичні...

Запрошення на покази у Будинку кіно можна отримати у творчому відділі НСКУ (каб. № 208).

Нагадуємо, що запланований на 2 листопада вечір пам’яті сценариста, публіциста, поета Леоніда Череватенка перенесено на грудень.

Більше інформації про події Будинку кіно тут>>>.

Власна інформація НСКУ