f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

МАЙСТЕР-КЛАС СЕРГІЯ БУКОВСЬКОГО «…НЕ ШУКАЙТЕ! КІНОХРОНІКИ ГОЛОДОМОРУ НЕ ІСНУЄ!"

18.11.2017

Другий майстер-клас із серії освітніх заходів Української кіноакадемії, який відбудеться 17-го листопада у Домі «Майстер Клас» (вул. Богдана Хмельницького, 57), проведе режисер-документаліст Сергій Буковський.
Початок о 19.00.

Остання субота листопада – це день пам’яті жертв Голодомору 1932-33-х років. Саме цій даті буде присвячений майстер-клас Сергія Буковського «…не шукайте! Кінохроніки Голодомору не існує!». Мова піде про стрічку «Живі» (2008) Буковського.

Режисер зупиниться на тому, як було складено структуру фільму, розповість про роботу з архівами та як виходити із критичних ситуацій під час роботи над фільмом.

«Живі» – це стрічка про приховування правди. Один з персонажів – Гаррет Джонс, британський журналіст, в 30-ті роки об’їздив всю Харківщину та опублікував в західній пресі велику статтю про те, що відбувається в Україні. Західні дипломати звітували про це. Оригінали цих документів показані та озвучені в фільмі. Але світ не здригнувся від жаху. Смотреть фильмы новинки 2020 которые уже вышли Світ тоді, як і зараз, був «глибоко стривожений» подіями в Україні. Гаррета в Харкові затримали та екстрадирували, він став в СРСР персоною нон-грата», – говорить Сергій Буковський.

Фільм “Живі” був показаний у 20 країнах світу.

 

Автор тексту - Сергій ТРИМБАЧ.