f y
Національна спілка кінематографістів України

Афіша

26 березня, четвер, Другий поверх

26.03.2015

ХІІ Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини DOCUDAYS UA 

ДРУГИЙ ПОВЕРХ

12:00. Аскольд Куров. (Не)політичне кіно.

Часто події, що відбуваються в країні та змінюють суспільство, проходять настільки близько, що стають особистим переживанням. Чи можливо зняти особистий фільм на політичну тему? 

У рамках майстер-класу режисер представить уривки свого майбутнього фільму про Олега Сєнцова.

15:00. Елла Штика, Дмитро Тяжлов. LabDOCUTOLOKA. Навчальна пітчинг-сесія.

Учасники лабораторії документального кіно LabDOCUTOLOKA представлять свої проекти панелі українських та міжнародних експертів, серед яких і поважні гості фестивалю. У рамках LabDOCUTOLOKA молоді документалісти працювали над вдосконаленням концепцій документальних фільмів, трейлерів та синопсисів. Навчальна пітчинг-сесія надає унікальну можливість повчитись представляти проект у формі визнаного в світі формату, а також дізнатись про новинки документального кіно України. 

LabDOСUTOLOKA - це україно-польська майстерня документального кіно, реалізована в рамках проекту Hackathon Bridge.Poland to Ukraine.

Елла Штика (Україна), продюсерка, лекторка майстерні LabDOCUTOLOKA. Продюсерка документального кіно, директорка продюсерського центру «Новий Київ», кураторка майстерень з кіномистецтва GenderCamp 2011, кураторка майстерень фестивалю американського кіно «Незалежність», голова лабораторії документального кіно для молодих митців Інді Лаб. 

Дмитро Тяжлов (Україна), режисер, оператор, куратор майстерні LabDOCUTOLOKA. Режисер-оператор документального кіно, викладач кафедри операторської майстерності КHУТКіТ іменi І. К. Карпенка-Карого, голова майстерень з кіномистецтва Gendercamp 2011, куратор документальної програми фестивалю американського кіно «Незалежність», куратор лабораторії документального кіно для молодих митців Інді Лаб, учасник багатьох пітчінг-форумів та фестивалів документального кіно.

Детальніше про розклад показів і програму фестивалю тут.