f y
Національна спілка кінематографістів України

Статті

Звіт діяльності Української кіноасоціації за 2016 рік та план діяльності на 2017 рік

19.02.2017

Подаємо звіт діяльності Української кіноасоціації за 2016 рік та план діяльності асоціації на 2017-ий.

Протягом 2016 року Українська кіноасоціація здійснила такі заходи.

1. Спільно із ініціативою #КіноКраїна презентувала Інтернет-ресурс кращих місць для зйомок в Україні location4film.com.ua, що доступно та наочно демонструє всі красоти української землі кінематографістам.

2. 22 вересня 2016 року в рамках Міжнародного форуму Kyiv Media Week взяла участь в організації та проведенні круглого столу «Столиця України – столиця кіно: нові можливості та перспективи кінематографічного Києва» за участі представників столичної влади та ключових гравців ринку кіновиробництва з метою створення Київської кінокомісії.

Також Українська кіноасоціація я співпрацювала із Львівською та Трускавецькою кінокомісіями. Нині тривають переговори із КМДА щодо утворення Київської кінокомісії.

3. 4-6 грудня 2016 року Українська кіноасоціація спільно FILM.UA Факультетом взяла участь в організації майстер-класу відомої американської кіношколи New York Film Academy (NYFA), який було присвячено сценарній майстерності та продюсуванню.

4. Було відновлено роботу Facebook-сторінки Української кіноасоціації як інструменту комунікації. Кількість уподобань сторінки – понад 1100. Органічне охоплення публікацією – до 5 тисяч осіб.

5. Рекламні матеріали щодо української кіноіндустрії, виготовлені Українською кіноасоціацією, були розповсюджені на виставках World Travel Market 2016 (Лондон), IBTM 2016 (Барселона), Travel Turkey Izmir (Ізмір), TT Warsaw (Варшава), Brussels travel Expo (Брюссель), а також Днях Києва за кордоном (Тель-Авів/Ізраїль) і новорічних заходах КМДА (Київ).

6. Відбувся робочий виїзд до Південної Кореї з метою налагодження українсько-корейських відносин та аналізу можливостей співпраці. До Міністерства культури України було направлено офіційного листа з метою сприяння веденню переговорів щодо можливості укладення Угоди про спільне виробництво фільмів і співробітництво у сфері кінематографії між Південною Кореєю та Україною.

7. Українська кіноасоціація сприяла процесу укладення Угоди про спільне виробництво фільмів і співробітництво у сфері кінематографії між Кабінетом Міністрів України та Урядом Канади. Зокрема, представники асоціації брали участь у зустрічах та надавали необхідну аналітичну інформацію про стан ринку, його потреби та позиції представникам кіноіндустрії Канади.

8. Було проведено зустріч із послом Індії в Україні паном Маноджу Кумару Бхарті та главою місії паном G.R. Меену щодо налагодження співпраці у сфері кіно.

План діяльності Української кіноасоціації на 2017 рік передбачає такі завдання.

1. Лобіювання, реформування та гармонізацію законодавства.

  • Супровід процесу розробки, прийняття, підписання та введення в дію закону «Про державну підтримку кінематографії в Україні» №3081-д.
  • Розробку необхідних документів, підготовку аналітики, проектів текстів та проведення попередніх переговорів для підписання договорів про спільне виробництво з країнами-стратегічними партнерами (Канадою, Південною Кореєю, Китаєм, Індією тощо).
  • Участь у розробці інших нормативно-правових актів, в тому числі підзаконних (профільних) актів та розробку документів для саморегуляції.

2. Київська кінокомісія.

  • Продовження роботи з КМДА щодо створення Київської кінокомісії та підтримки у створенні сприятливих умов для зйомок у Києві.
  • Налагодження контактів з регіональними кінокомісіями, створеними у Львові та Трускавці.
  • Координація роботи Київської кінокомісії.

3. Промо на міжнародному ринку.

  • Поширення інформації про Українську кіноасоціацію та Київську кінокомісію на міжнародних кіноринках, фестивалях та інших галузевих заходах. Планування та впровадження промокампанії на міжнародному рівні.
  • Налагодження контактів з Асоціаціями продюсерів країн-пріоритетних партнерів.

4. Заходи на внутрішньому ринку.

  • Проведення заходів, спрямованих на розвиток індустрії, в рамках Одеського МКФ, Kyiv Media Week, Київського МКФ «Молодість».
  • Круглі столи, професійні конференції, робочі групи, фестивалі за професійними секціями.
  • Видавництво професійної літератури.

5. Розвиток Української кіноасоціації.

  • Створення та ведення веб-сайту Української кіноасоціації.
  • Продовження наповнення сайту location4film.com.ua.
  • Ведення соціальних мереж Української кіноасоціації для поширення корисної інформації серед членів асоціації та для поширення інформації про членів асоціації та їх діяльність.
  • Об’єднання всіх учасників кіноринку та суміжних галузей (туризм, сфера послуг, освіта, реклама тощо).
  • Налагодження збору інформації від усіх членів асоціації, щоб мати можливість максимально точно висвітлювати роботу ринку в цілому, його обсяг, потенціал.
  • Налагодження стабільного промо спільними зусиллями членів асоціації.
  • Вступ до профільних міжнародних професійних об’єднань.

За офіційною інформацією