f y
Національна спілка кінематографістів України

Статті

14 вересня у кінопрокат вийшла стрічка Андреа Маньяні «Ізі»

14.09.2017

14 вересня 2017 року в широкий український прокат вийшла українсько-італійська стрічка Андреа Маньяні «Ізі», створена за підтримки Держкіно.

З цієї нагоди 12 вересня цього року в кінотеатрі «Сінема Сіті» відбулася прес-конференція та прем’єра фільму за участі його творців

«Ізі» вже з успіхом йде в італійському прокаті, а в Україні буде показаний в 110 кінотеатрах 50 міст.

Драматична комедія «Ізі» розповідає про колись вправного гонщика Ісідоро, який став тепер мовчазним товстуном в депресії, неспроможним самостійно приймати рішення. Але життя підкидає йому можливість все змінити. Брат просить його допомогти зробити дивну річ: перевезти тіло загиблого на його виробництві українця до кордону, передати труну кому треба і – все. Проте на Ізі чекає щось значно більше.

Головну роль у фільмі виконав молодий італійський актор Нікола Ночелла, а одну з другорядних – легендарна акторка Барбара Буше. Помітну роль зіграв український актор Остап Ступка.

Під час прес-конференції режисер фільму Андреа Маньяні розповів: «Через брак коштів реалізувати цей проект було дуже складно, але повне порозуміння з кінематографістами з українського боку дозволило успішно реалізувати задумане. Особливо приємно було працювати з українськими акторами, які надзвичайно легко входять в драматургію фільму».

За словами продюсерів Олега Щербини та Юлії Чернявської, спочатку картину мали знімати в Сербії, але на той час вони добре знали режисера і їм дуже хотілося, щоб цей проект був українським. Тому Андреа Маньяні привезли в Карпати. Побачивши їх, режисер вирішив, що зніматиме свою стрічку тут.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко розповів, що це перший фільм, створений відповідно до Європейської конвенції про спільне кінематографічне виробництво між Україною та Італією, і зауважив: «Мені було дуже приємно бачити, як ця стрічка представляє наші країни на Міжнародному кінофестивалі в Локарно. Я також впевнений, що «Ізі» займе належне йому гідне місце в сезоні українських кінопрем’єр».

На Міжнародному кінофестивалі в Локарно фільм увійшов до конкурсної програми одразу в п'ятьох номінаціях. Нікола Ночелла був нагороджений як найкращий актор премією незалежних швейцарських критиків Boccalino d’Oro.

Нікола Ночелла зізнався, що ця роль є однією із найважливіших в його житті: «Фільм показує, що треба вміти поховати своє минуле і почати з нового листа».

«Ізі» також відібрали на Бельгійський кінофестиваль в Остенді (старт з 11 вересня 2017-го) і на Гельсінський міжнародний кінофестиваль (старт з 15 вересня 2017 року).

Дистрибуцією стрічки в Україні займається компанія «Кінокомпанія ММD».

Офіційна інформація