f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

З 19 по 22 грудня за підтримки Держкіно у Тернополі відбувається ІІІ Всеукраїнський форум «КіноХвиля». Цьогорічний форум проходить під гаслом «Відчуй своє кіно!»

21.12.2018

До програми заходів увійшли покази понад сотні кінострічок, майстер-класи, тренінги, зустрічі з українськими акторами, режисерами, продюсерами, інформаційно-дискусійні панелі та багато іншого. Уся програма заходів охопила 22 локації. Вхід вільний!

У рамках форуму з участю Голови Держкіно Пилипа Іллєнка відбулася панельна дискусія «Продюсер-кінотеатр-глядач: як досягнути консенсусу?», а також пройшли установчі збори регіональних кінокомісій, під час яких розглядалося питання створення Всеукраїнської асоціації кінокомісій.

Цікаво, що спеціально до форуму було виготовлено поштові марки та конверти, спецпогашення яких провели голова Тернопільської кінокомісії, заступник міського голови та ініціатор форуму Леонід Бицюра разом із Головою Держкіно Пилипом Іллєнком,  львівським філателістом Андрієм Пелюхом, кінознавцем Сергієм Тримбачем такраєзнавцем Володимиром Ханасем.

20-го грудня після того, як червоною доріжкою пройшлися режисери, сценаристи, актори, кінокритики та всі причетні до української кіноіндустрії, у чотирьох залахвідбувся одночасний перегляд чотирьох українських фільмів: «Пригоди S Миколая», «Секс і нічого особистого», «Брама» та «Донбас», —  усі стрічки створенні за підтримки Держкіно. «Пишаюся тим, що нове українське кіно має жанрове розмаїття та не боїться гострих тем», — поділився після презентації фільмів Пилип Іллєнко, — «З кожним роком «КіноХвиля» стає все масштабнішою: збільшується кількість і гостей, і українських фільмів, тож я дуже радий, що цьогоріч ця подія проходить за підтримки Держкіно».

Підбиваючи підсумки кінороку, Пилип Іллєнко розповів про касові збори українських стрічок на національному ринку: «У 2017-му році вони становили  3,6 % від загального бокс-офісу. Менш ні за рік ця цифра у відсотках збільшилася вдвічі. Станом на сьогодні за підтримки Держкіно завершено 25 повнометражних художніх фільмів, більшість з них знята дебютантами. Дякую всім за цю роботу!».


Інформацію надано Держкіно України.