f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Довженко-Центр розпочинає покази кіноклубу Oldshool: ФАБРИКА СОЦРЕАЛІЗМУ

01.02.2019

Раді повідомити вам, що 06 лютого у Довженко-Центрі розпочинаються покази ретроспективного кіноклубу Oldsсhool: ФАБРИКА СОЦРЕАЛІЗМУ. Кіно 1930-их рр. Глядачі побачать 5 стрічок 1930-их років із колекції Довженко-Центру, які були створені ще не репресованими на той час кінематографістами-авангардистами.

Фільми знято в Україні в часи формування соцреалізму - єдиного офіційного “творчого методу”, який до кінця ХХ століття визначив культурне життя в СРСР. Саме у 1930-х соцреалізм стає ідеологічним інструментом сталінізму, а кінематограф, як найдієвіший медіум пропаганди - фабрикою соцреалізму. Фільми, які демонструватимуться в рамках кіноклубу Oldschool, створені  на той час ще не репресованими кінематографістами-авангардистами 1920-х, що й визначило їхній до певної міри провокативний характер. Більшість із них були забороненими до показу, оскільки не “вписувалися” у вихолощений утопічний образ соцреалізму в уяві Сталіна, який особисто переглядав усі прокатні фільми. До наукового обігу їх уведено вже після розпаду СРСР.

Більше про проект: http://www.dovzhenkocentre.org/event/307/ 

https://www.facebook.com/events/534987593689663/

Акредитація для преси: pr@dovzhenkocentre.org

Серія кінопоказів ретроспективного проекту Oldshool: ФАБРИКА СОЦРЕАЛІЗМУ. Кіно 1930-их рр. триватиме у Довженко-Центрі з 6 лютого по 13 березня. Вхід на покази вільний.  

Інформацію надано Держкіно України.