f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Відбудеться спеціальний показ художнього фільму «Тарас. Повернення»

06.03.2019

Показ художньої стрічки «Тарас. Повернення», створеної за підтримки Держкіно до 205-ої річниці з дня народження Тараса Шевченка, відбудеться  9 березня о 18:00 в Національному музеї Тараса Шевченка.

Фільм створений компанією «ІнсайтМедіа» продюсерський центр»», Одеською кіностудією та Tanaris Production (Казахстан). Зйомки картини  проходили в Києві, Одесі, на території Аккерманської фортеці у Білгород-Дністровську, а також у Мангістауській і Алматинській областях у Казахстані.
Фільм розповідає про останні 3 місяці заслання Тараса Шевченка у Казахстані. Того літа поет, засланий на військову службу в російській царській армії, отримує повідомлення від друзів із Петербурга: його особисто помилував цар Олександр II. Однак військове керівництво Новопетрівського форту не поспішає повідомляти про це Тараса і видавати указ про його звільнення. Більше того, таємний агент з Петербурга намагається зробити все, аби поет залишився тут назавжди.   
Автором сценарію та режисером стрічки є актор, літератор та режисер Олександр Денисенко. Його сценарій у 2012-му році переміг у Міжнародному конкурсі кіносценаріїв, присвяченому 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка. Оператором є Олександр Кришталович. 
Ролі у фільмі виконують: Борис Орлов (у ролі Тараса), Богдан Бенюк, Олександр Пожарський, Роман Луцький, Ганна Топчій, Акнієт Оринтай.
Одеська кіностудія повністю забезпечила знімальний процес технічним обладнанням, унікальними історичними костюмами, а також організувала зйомки у своїх павільйонах. 
Перед показом стрічки відбудеться зустріч із творчою командою фільму.

Спікери: 
Олександр Денисенко – режисер і автор сценарію фільму;
Володимир Філіппов – генеральний продюсер, «ІнсайтМедіа» продюсерський центр; 
Артем Голосов – начальник управління державного регулювання та реалізації кінопроектів Державного агентства України з питань кіно;
Андрій Осіпов – Голова Правління ПрАТ «Одеська кіностудія»;
Катя Чілі – співачка, виконавиця музики до фільму;
Дмитро Стус  – генеральний директор Національного музею Тараса Шевченка.

Дата і час: 9 березня 18:00 
Місце: Національний музей Тараса Шевченка, м. Київ, бул. Т. Шевченка, 12

Акредитація на захід: Альона Гринцевич 093 913 41 01, alenagrintsevich@gmail.com
Держкіно України