f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Представлення України на Каннському кінофестивалі - 2019

09.05.2019

Представлення України на Каннському кінофестивалі створює перспективи не лише промоції вітчизняного кіно, а й розвитку національної кіноіндустрії, - Євген Нищук

В ІА «УКРІНФОРМ» відбулася прес-конференція, присвячена участі України в 72 Каннському міжнародному кінофестивалі за участі організаторів цьогорічного українського павільйону на кіноринку Marchе du Film, творців стрічок, які представлятимуть Україну в Каннах, та представників вітчизняної кіноіндустрії.

«Зараз іде активна підготовка до представлення України на двох іміджевих мистецьких подіях світу – Венеційській бієнале сучасного мистецтва та Каннському кінофестивалі. Я дуже радий разом з нашою командою представити дієве підтвердження інвестицій в українське кіно на Каннському кінофестивалі, де до основної програми було відібрано фільм Нарімана Алієва «Додому». І насправді це дуже символічно – у фільмі розкривається важлива тема долі кримськотатарського народу крізь призму непростої історії», – говорить Міністр культури України Євген Нищук.

https://www.kmu.gov.ua/ua/news/

predstavlennya-ukrayini-na-kannskomu-kinofestivali-stvoryuye-perspektivi-ne-lishe-promociyi-vitchiznyanogo-kino-

j-rozvitku-nacionalnoyi-kinoindustriyi-yevgen-nishchuk