f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Укладено контракт про надання державної підтримки на виробництво «Таємного щоденника Симона Петлюри» Олеся Янчука

22.09.2016

15 вересня 2016 року Державне агентство України з питань кіно уклало контракт про надання державної підтримки на виробництво художнього фільму Олеся Янчука «Таємний щоденник Симона Петлюри», повідомляє агентство.

Розмір державної підтримки становитиме 23 млн. 599 тис. 998 грн.

Фільм є переможцем 8-го конкурсного відбору кінопроектів Держкіно і виробляється Національною кіностудією художніх фільмів імені Олександра Довженка.

Режисером і продюсером картини є генеральний директор кіностудії Олесь Янчук. Сценарій стрічки створювали впродовж двох років Михайло Шаєвич, Олександр Шевченко та Олесь Янчук.

Драма охоплює останній період життя Симона Петлюри в еміграції у Парижі, де його було вбито Самуїлом Шварцбардом. У стрічці йтиметься про план знищення Петлюри та про останні дні його життя.

«Я довгий час збирав матеріали в українській бібліотеці імені Симона Петлюри в Парижі. В Україні працював з хорошими консультантами. Передовсім, з професором та істориком Володимиром Сергійчуком», – розповів режисер фільму Олесь Янчук.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко наголосив на тому, що проект має для українського кінематографа велике культурне і просвітницьке значення.

«Зважаючи на те, що ім’я Симона Петлюри висвітлювалося радянським режимом лише негативно, це відповідно впливало і на історичну свідомість українського суспільства. Ми раді підтримати проект, заснований на великій фактологічній базі, тож очікуємо справжнього національного фільму», – наголосив він.

За офіційною інформацією