f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Експертна комісія при Держкіно за зверненням Нацради перегляне деякі телесеріали російського виробництва

01.10.2016

Державне агентство України з питань кіно, реагуючи на звернення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, вирішило передати для перегляду Експертною комісією з питань розповсюдження і демонстрування фільмів низку російських телесеріалів, що транслювалися на українському телебаченні, повідомляє офіційний сайт Нацради

За результатами моніторингу телеканалів стосовно дотримання ними вимог Законів України «Про кінематографію» і «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», проведеного Національною радою з 4 по 12 липня цього року, регуляторний орган звернувся до Держкіно з інформацією про виявлені ознаки порушення цих законодавчих актів. 

Розглянувши звернення Національної ради, Держкіно вирішило передати телесеріали «Пряники с картошки» (реж. С. Гіргель, Росія, 2011), «Несподівана радість» (реж. А. Касаткін, Росія 2012), «Викрутаси» (реж. Л. Габріадзе, Росія 2011) для перегляду Експертною комісією як такі, де були виявлені ознаки порушення вимог законодавства у сфері кінематографії. 

Також регуляторний орган просив надати інформацію щодо серіалів «Сережка Казановы», «Культ» і «Узнай меня, если сможешь» спільного українсько-російського та російсько-кубинського виробництва. Держкіно повідомило, що на ці фільми були видані прокатні посвідчення, оформлені при наявності належних документів.  

Нацрада, 30 вересня 2016 року