f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Docudays UA презентує новий каталог українських документальних фільмів

28.10.2016

Docudays UA презентує новий каталог українських документальних фільмів на найбільших європейських кінофорумах неігрового кіно. 29 жовтня 2016 року він буде представлений на Міжнародному фестивалі документального кіно в Їглаві (Чехія) й уже 1 листопада – на DOK Leipzig (Німеччина).

Каталог створений командою фестивалю Docudays UA за підтримки Державного агентства України з питань кіно. До свіжого випуску ввійшло 19 завершених документальних фільмів та 14 кінопроектів, що перебувають на стадії виробництва. Це роботи 2016-го та 2017 років, у яких автори творчо працюють із формою, експериментують, однак легко говорять до глядача, при цьому маючи важливе соціальне послання.

Окрім того, у каталозі опубліковано інформацію про продакшн-компанії, незалежних продюсерів, кіно- та телестудії, які займаються виробництвом документального кіно. Є інформація про кінофестивалі, що працюють з документальними фільмами, та про дистриб’юторів документального кіно в Україні.

Минулого року фестиваль Docudays UA за підтримки Державного агентства України з питань кіно презентували перший каталог 2013–2015 років під час кінофестивалю в Шефілді (Велика Британія). І протягом двох останніх років команда Docudays UA розповсюджувала каталог на фестивалях неігрового кіно по всьому світу, розповідаючи про нову хвилю української документалістики.

Новий каталог українських документальних фільмів можна завантажити тут>>>.

Офіційна інформація