f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Відбулася світова прем’єра фільму Сергія Буковського «Головна роль»

05.11.2016

1 листопада 2016 року на 59-му Лейпцизькому міжнародному фестивалі документальних та анімаційних фільмів DOK Leipzig відбулася світова прем’єра документального фільму Сергія Буковського «Головна роль».

Стрічку було представлено в рамках Міжнародного повнометражного конкурсу. Також її номіновано на MDR Film Prize «Видатному східноєвропейському фільму».

«Фільм розповідає про мою маму, кіноактрису Ніну Антонову. Їй зараз 80! Сотні ролей у кіно – великих і маленьких. Це – особиста історія. Про чесне й печальне життя. Про жертовність і свободу. Справжня акторська слава прийшла до мами лише раз у житті. Це була головна роль у першому радянському кольоровому багатосерійному телефільмі «Варчине життя». З того часу минуло 45 років...» – говорить про фільм режисер Сергій Буковський.

Сергій Буковський не вперше презентує Україну на МКФ у Лейпцигу. У 1990 році його фільм «Дах» отримав тут Головний приз «Золотий голуб», а у 1995-му його картина «На Берлін!» була відзначена Спеціальним Дипломом журі.

Зазначимо, що зйомки документальної стрічки відбувалися також і в Будинку кіно – 15 січня 2016 року, під час творчого вечора Ніни Антонової «Ніна Антонова та Анатолій Буковський. “Згадую з ніжністю...”».

Стрічку було вироблено на державне замовлення. Вона є переможцем 7-го конкурсного відбору кінопроектів Державного агентства України з питань кіно.

Власна інформація НСКУ