f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Український фільм «Лобановський назавжди» переміг на кінофестивалі у Мілані

21.11.2016

21 листопада 2016 року у Мілані відбулася церемонія нагородження переможців 34-го Міжнародного фестивалю спортивного кіно і телебачення.

У номінації «Кіно і телефільми про футбол – Великі чемпіони» перемогу здобула українська документальна стрічка «Лобановський назавжди» Антона Азарова, яку відзначили «Лавровим вінком» (Guirlande d’Honneur) – головною нагородою фестивалю.

Стрічка, вироблена кінокомпанією Das Boot Production, розповідає про легендарного вітчизняного тренера Валерія Лобановського, поєднуючи інтерв’ю із архівними кадрами. Фільм виходить в український кінопрокат 1 грудня 2016 року.

У конкурсі 34-го Міжнародного фестивалю спортивного кіно і телебачення у Мілані (Milano International FICTS Fest), що тривав із 16 по 21 листопада 2016 року, окрім вітчизняного фільму «Лобановський назавжди» Антона Азарова також було представлено українську документальну стрічку Дмитра Томашпольського «Виграти все».

Фільм «Виграти все» оповідає про Ігоря Турчина, головного тренера легендарної гандбольної команди «Спартак» (Київ), що протягом багатьох років була практично непереможною. Документальна стрічка, яку було створено на державне замовлення, уже йде в українських кінотеатрах – від 17 листопада.

На фото: член НСКУ, продюсер Сергій Полховський із нагородою (фото з Фейсбук-сторінки фільму «Лобановський назавжди»)

Власна інформація НСКУ