f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Уряд упорядкував процедуру використання коштів держпідприємствами галузі кінематографії від оренди майна

24.11.2016

Уряд продовжив до 31 грудня 2019 року дію постанови Кабінету Міністрів України від 7 червня 2015 року №408, яка надала державним підприємствам галузі кінематографії можливість у повному обсязі отримувати кошти від оренди державного майна та спрямовувати їх на розвиток матеріально-технічної бази та придбання новітнього технологічного обладнання.

Про таке 23 листопада 2016 року повідомило Міністерство культури України за підсумками засідання Кабінету Міністрів України, що відбулося того ж дня, на якому був схвалений відповідний проект постанови.

Проект постанови було розроблено Міністерством культури і Державним агентством України з питань кіно із врахуванням пріоритетних завдань програми діяльності Уряду та з метою підтримки національного кіновиробництва.

Оскільки зазначеною постановою Кабінету Міністрів України від 7 червня 2015 року №408 було визначено, що норма про отримання у повному обсязі коштів від оренди державного майна державними підприємствами галузі кінематографії мала тимчасовий характер та діяла лише до 31 грудня 2016 року, виникла доцільність в її пролонгації.

Через тривалу підготовку та затвердження згаданої постанови, яка вступила в дію 3 липня 2015 року, а також процедуру оформлення оренди державного та комунального майна, що знаходиться на балансі державних підприємств галузі кінематографії, реальний термін дії постанови скоротився із запланованих 1,5 років до 7 місяців.

Короткий термін та існуюча процедура оформлення договорів оренди державного та комунального майна унеможливили реалізацію зазначених норм законодавства в повній мірі у встановлений термін. Прийняття нової постанови Кабінету Міністрів України надало можливість державним підприємствам в галузі кінематографії використовувати кошти, отримані від оренди державного майна, на реалізацію статутних цілей довший час.

За інформацією Мінкультури