f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

30 листопада у PinchukArtCentre – фільм «Чарівний тріп» із плівками Кена Кізі

29.11.2016

30 листопада 2016 року, о 19:00 у PinchukArtCentre відбудеться четвертий показ фільмової програми «Життя богеми». Буде продемонстровано фільм Елісон Еллвуд і Алекса Гібні «Чарівний тріп», у якому вперше опубліковані плівки Кена Кізі.

Жан Бодрійар назвав це «найдивнішою мандрівкою в історії людства з часів походу аргонавтів за золотим руном і блукання Мойсея в пустелі». З неї почався рух хіппі. У 1964 році каліфорнійська комуна Merry Pranksters на чолі з письменником Кеном Кізі вирушила в подорож від океану до океану. За транспортний засіб їм послужив розфарбований шкільний автобус. Кен Кізі взяв у цю подорож 16-міліметрову кінокамеру і відзняв величезну кількість матеріалу. Втім, його задум так і не був реалізований.

«Чарівний тріп» – фільм, у якому вперше опубліковані плівки Кена Кізі. Це барвистий портрет Америки 1960-х, де за вбивством Кеннеді іде читання Керуаком «У дорозі». Весела когорта богемних людей зустрічається з Алленом Гінзбергом і Тімоті Лірі та відкриває можливість робити мистецтво з життя. Психоделічна революція, з якої виріс рух за громадянські права.

Показ відбудеться на 6-му поверсі PinchukArtCentre (відеолаунж кав'ярні One Love Coffеe) на мові оригіналу.

Подія безкоштовна. Реєстрація тут>>>.

Фільмова програма PinchukArtCentre проходить у партнерстві з особистостями та організаціями, які розвивають кіно та кінокритику в Україні. Кожна зі співпраць триватиме протягом певного періоду – від одного до кількох місяців, матиме свою назву та концепцію.

Другим куратором фільмової програми стала Надія Парфан – культуролог, режисерка і продюсерка документального кіно. Засновниця і креативна директорка фестивалю кіно та урбаністики «86». Випускниця курсу документальної режисури у Школі Анджея Вайди (Варшава). Авторка короткометражних фільмі Reve ta Stohne on Tour та «Екзарх», продюсерка альманаху урбаністичного кіно «Місцеві» та кіномайстерні MyStreetFilmsUkraine.

За офіційною інформацією