f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Docudays UA презентував каталог української документалістики на МКФ у Їглаві та Лейпцигу

06.12.2016

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA за підтримки Державного агентства України з питань кіно випустив новий каталог української документалістики і презентував його на міжнародних кінофестивалях.

До свіжого випуску ввійшов 21 завершений документальний фільм 2016/2017 років випуску та 15 кінопроектів, що перебувають на стадії виробництва. Окрім того, у каталозі було опубліковано інформацію про продакшн-компанії, незалежних продюсерів, кіно- та телестудії, які займаються виробництвом документального кіно. А також інформацію про кінофестивалі, що працюють з документальними фільмами, та про дистриб’юторів документального кіно в Україні.

Презентація нового каталогу відбулася 29 жовтня 2016 року на Міжнародному фестивалі документального кіно в Їглаві – одному з найвідоміших кінофорумів Центральної та Східної Європи.

А 1 листопада 2016 року каталог було представлено на DOC Leipzig – одному із найстаріших і найбільших європейських фестивалів документального кіно.

Презентації відбулися в рамках індустріальних секцій фестивалів. Каталог представили програмні координаторки Вікторія Лещенко та Ольга Бірзул.

Минулого року фестиваль Docudays UA за підтримки Державного агентства України з питань кіно презентував перший каталог вітчизняних документальних фільмів 2013/2015 років під час кінофестивалю в Шефілді (Велика Британія).

Протягом двох останніх років команда Docudays UA розповсюджувала каталог на фестивалях неігрового кіно по всьому світу, розповідаючи про нову хвилю української документалістики.

На фото: презентація каталогу у рамках індустріальної секції на Міжнародному фестивалі документального кіно в Їглаві. Авторка світлини Олександра Захарова 

За офіційною інформацією