f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Розпочато зйомки фільму Маркіяна Мірошниченка «Голос тихої безодні»

12.12.2016

28 листопада 2016 року у День Пам’яті жертв Голодомору було розпочато зйомки фільму «Голос тихої безодні» Маркіяна Мірошниченка, який оповідає історію дівчини, що пережила репресії та голод 1933-го.

Роботу над стрічкою ведуть студія «Віател» сумісно з Dejavu Production.

У фільмі справжні події переплітаються з міфологією і фантастикою, а кордони між життям і смертю, минулим і майбутнім стерто. Жінка зненацька відчула, що у неї з’явилися крила, але щось заважає їй злетіти. Що саме? Страх, гріх, відчуття провини, лють? Розстріляний батько, померла з відчаю мама, пограбований дощенту дім, ошалілі від голоду і страху діти. І кохання – до одного з тих, хто у цьому винен, до ворога. Душа розпинається між подобою птаха і вовка, між холодом та вогнем, розпачем і гнівом. Пам’ять про минуле живе у серці і спалює крила, але вони все одно проростають у тривожне майбутнє… Колись люди тікали на Донбас, тепер тікають звідти з тих же причин – ожилий «привид комунізму» і «дежавю»… Як позбутися генетичних страхів і врятуватися від безодні, яка розростається навколо і в тобі? 

Фільм «Голос тихої безодні» створюють за мотивами п’єси відомого українського драматурга Неди Нежданої, поставленої у 2015-му «Театром у кошику» в Національному центрі театрального мистецтва імені Леся Курбаса заслуженим діячем мистецтв України режисером Іриною Волицькою і заслуженою актрисою України Лідією Данильчук, творчим об’єднанням, що стало призером багатьох міжнародних фестивалів.

Неда Неждана – український драматург «новітньої хвилі», що має понад 70 сценічних втілень в Україні і за кордоном. Її твори перекладено англійською, французькою, польскою, сербською, македонською, болгарською, турецькою, німецькою, грузинською, вірменською, естонською, курдською, русинською мовами. Їх публікували і презентували на сценах і екранах 20 країн (Польща, Франція, США, Німеччина, Австралія, Сербія, Македонія, Естонія, Вірменія, Ірак та інших).

Режисер фільму – Маркіян Мірошниченко, оператор – Андрій Миронюк, продюсер Олександр Волошин.

Виконавці головних ролей – молоді українські митці, які розпочинають пілотний проект власними силами і мають надію, що до його створення долучаться всі, хто зможе допомогти не лише гарними гаслами, а й реальними справами.

Наступного року виповнюється 85 років від початку найбільшої катастрофи України. Творці фільму вважають, що створення цього фільму – це покаяння і застереження. Голодомор – не просто факт історії, а попіл тих, хто загинув, який «стукає до наших сердець»…

За офіційною інформацією