f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Верховна Рада подовжила мораторій на ПДВ для кіновиробників

24.12.2016

Вночі з 20 на 21 грудня 2016 року Верховна Рада України подовжила пільгу по сплаті ПДВ для виробників національних фільмів.

Про таке повідомив голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

«Дякую всім народним депутатам, які підтримали це рішення, а окрема подяка [міністру культури України] Євгену Нищуку, [народному депутату України, голові Комітету з питань культури і духовності] Миколі Княжицькому та [народному депутату України, члену Комітету з питань податкової та митної політики] Михайлу Головку!» – написав він у Фейсбуці.

Тепер слід дочекатися, аби Президент України Петро Порошенко також підтримав внесені до Податкового кодексу України зміни. Сумний досвід із законом України №3081-д «Про державну підтримку кінематографії в Україні», який було повернуто депутатам без підпису Президента, засвідчує, що це буде незайве.

Нагадаємо, що пільга зі сплати ПДВ щодо операцій постачання національних фільмів і озвучення, дублювання, субтитрування іноземних фільмів українською мовою спливала 1 січня 2017 року.

Голова НСКУ Тарас Ткаченко 9 грудня 2016 року звернувся до Верховної Ради України із листом, в якому закликав, аби мораторій на ПДВ для кіноіндустрії було подовжено до 1 січня 2020 року. Також він зазначив, що не варто обкладати ПДВ і послуги з демонстрування, розповсюдження фільмів, дубльованих, озвучених або субтитрованих державною мовою на території України.

Власна інформація НСКУ