f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Держкіно відкликало прокатне посвідчення серіалу «Старша сестра»

08.01.2017

21 грудня 2016 року Державне агентство України з питань кіно відкликало прокатне посвідчення серіалу «Старша сестра», який демонстрував телеканал «Україна», повідомив «Детектор медіа».

«Станом на сьогодні серіалу «Старша сестра» анульовано прокатне посвідчення. Наскільки мені відомо, серіал ще йде в ефірі, але ТРК «Україна» має його зняти з ефіру. Ми вчора відправили їм факсом повідомлення про анулювання», – сказав пан Неретін у коментарі виданню 22 грудня 2016 року.

За його словами, раніше, коли подавалися документи на прокатне посвідчення серіалу «Старша сестра», до каналу «Україна» претензій не було.

«На підставі наданих нам документів (а це були договори з режисером, оператором, художником-постановником…) було, начебто, зрозуміло, що цей серіал частково знімався в Росії, Україні та Польщі. По закону ми не маємо права забороняти серіал, який було вироблено спільно з країною-агресором. Якщо це винятково Росія, і знято після 2014 року, ми відмовляємо. Тому, на підставі документів, ми видали прокатне посвідчення.

Але коли цей серіал вийшов на екрани, стало зрозуміло, що щось тут не так. Ми почали більш ретельно дивитися на цю ситуацію. Шукали в інтернеті, співставили з серіями, які розміщено в YouTube. І стало очевидно, що це більшою часткою російський серіал. Ми викликали виробника, який подавав нам документи. І вчора він намагався нам донести якісь документи, але на підставі цих документів все одно ситуація стала неочевидною», – пояснив пан Неретін.

«Детектор медіа», 22 грудня 2016 року