f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

У Податковому кодексі передбачено продовження податкових пільг для кінематографа на рік

12.01.2017

У Податковому кодексі України в редакції від 1 січня 2017 року передбачено продовження податкових пільг для кінематографа до 1 січня 2018 року.

Чинний пункт 12 підрозділу 2 розділу XX Податкового кодексу визначає: «Тимчасово, до 1 січня 2018 року, звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з постачання національних фільмів, визначених Законом України «Про кінематографію», виробниками, демонстраторами та розповсюджувачами національних фільмів, а також постачання робіт та послуг з виробництва, у тому числі тиражування, національних фільмів та іноземних фільмів, дубльованих, озвучених, субтитрованих державною мовою на території України, а також постачання робіт та послуг з дублювання, озвучення та/або субтитрування державною мовою іноземних фільмів на території України».

Інакше кажучи, пільга на сплату ПДВ, якою користувалася українська кіноіндустрія, 1 січня 2017 року не спливла і буде діяти ще рік.

Відповідні зміни були внесені Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» від 21 грудня 2016 року №1797-VIII.

Водночас, законодавча база Верховної Ради України поки що, станом на 12 січня 2017 року, не відобразила ці зміни у тексті Податкового кодексу.

Раніше голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко і голова Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності Микола Княжицький повідомляли, що вночі з 20 на 21 грудня 2016 року Верховна Рада України ухвалила продовжити пільгу на сплату ПДВ для виробників національних фільмів.

Зазначимо, що 1 січня 2016 року сплив мораторій на сплату ПДВ з послуг демонстрування та розповсюдження фільмів, дубльованих, озвучених або субтитрованих державною мовою. Про поновлення цієї пільги не йшлося.

Власна інформація НСКУ