f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Президента України попросили не зволікати із пропозиціями до закону про підтримку кінематографії

17.01.2017

16 січня 2017 року голова Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності Микола Княжицький заявив, що Президент України Петро Порошенко має невідкладно внести свої пропозиції до заветованого закону "Про державну підтримку кінематографії в Україні", інакше Україна знову потрапить у "чорний список" інтернет-піратів, повідомляє Еspreso.tv.

За його словами, через те, що в минулі роки Україна не мала дієвого законодавства у боротьбі з інтернет-піратством, вона визнавалась "світовим піратом №1".

Микола Княжицький нагадав, що 22 вересня 2016 року Верховна Рада прийняла законодавчі норми, що забезпечували боротьбу з інтернет-піратством. Вони були частиною закону №3081-д ("Про державну підтримку кінематографії в Україні").

"Але, як відомо, Президент цей закон заветував, але на жаль так і не подав конкретних пропозицій, які мала би розглянути Верховна Рада. Але обіцянка і з боку Президента, і з боку Адміністрації Президента була", – заявив Микола Княжицький.

Микола Княжицький наголосив, що якщо пропозиції Президента не будуть розглянуті до кінця січня, то Україна знову потрапить у чорний список і "позбавляється низки преференцій у відносинах зі США".

Голова Комітету з питань культури і духовності попросив Президента виділити час для направлення пропозицій у комітет Верховної Ради для їх невідкладного розгляду у стінах парламенту.

Еspreso.tv, 16 січня 2017 року