f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Star Media готує кілька україномовних проектів

31.01.2017

Українсько-російська група компаній Star Media розробляє кілька проектів повнометражних фільмів українською мовою, серед яких – «Секс і нічого особистого» за канадським форматом, інформує «Детектор медіа».

«У подальших повнометражних планах є кілька проектів в розробці, і українською мовою зокрема. У нас права на екранізацію відомої книги Володимира Рутківського "Джури козака Швайки". Також ми купили права на розробку і виробництво українського фільму за канадським проектом "Секс і нічого особистого". Він трохи провокаційний, але про головне і вічне – про кохання. Сценарій майже готовий, він досить сильно перероблений, писали його Сергій Притула та гумор-шоу "Вар'яти"», – сказав він.

Влад Ряшин сподівається, що ведучий Сергій Притула буде брати участь і в зйомках фільму.

«Це цікава історія, яка відбувається у Львові та Празі. Головний герой, який розчарувався в любові, летить до свого друга в Прагу, а один намагається пояснити, що з героєм не так. Я думаю, що в наступному році ми її знімемо і випустимо в прокат», – сказав продюсер.

В планах Star Media – також документальні драми з української історії.

«На жаль, обсяг українського рекламного ринку настільки малий, що зараз складно робити якісний продукт в цьому жанрі. Проте в найближчих планах – документальні драми про Булгакова, Гоголя. Ми обговорюємо проекти з Держкіно і телеканалами, хочемо зробити кілька докудрам про історію України та видатних людей», – сказав Влад Ряшин.

Він нагадав також, що компанія Star Media нещодавно закінчила зйомки україномовного фільму «Припутні».

«На наш погляд, це такий собі арт-мейнстрім. Проект може мати і прокатну історію – це такий добрий сатиричний погляд на себе з боку, – і фестивальну, сподіваюся», – сказав Влад Ряшин.

Раніше він також повідомив, що Star Media знімає пілот україномовного серіалу з «Новим каналом».

«Детектор медіа», 29 листопада 2016 року