f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

9 лютого розпочинаються зйомки фільму Ахтема Сеїтаблаєва «Кіборги»

08.02.2017

9 лютого 2017 року кінокомпанія «Ідас-Філм» та Державне агентство України з питань кіно проведуть зустріч із журналістами на знімальному майданчику фільму Ахтема Сеїтаблаєва «Кіборги».

Цього дня творча команда Ахтема Сеїтаблаєва та продюсера Іванни Дядюри розпочне зйомки повнометражного художнього фільму за робочою назвою «Кіборги», що став одним із переможців 8-го конкурсного відбору кінопроектів Держкіно і створюється за державної підтримки.

У перший день зйомок знімальний майданчик також відвідають:

  • голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко;
  • міністр інформаційної політики Юрій Стець;
  • віце-прем’єр-міністр України з гуманітарних питань В’ячеслав Кириленко.

Сюжет стрічки заснований на реальних трагічних подіях новітньої історії України і присвячений «кіборгам» українським військовим, які брали участь в боях за Донецький аеропорт. Сценарій фільму написала відомий драматург Наталія Ворожбит.

Історія розгортається протягом двотижневого чергування в аеропорту одного батальйону у вересні 2014-го. Добровольча група вперше приїжджає до гарячої точки, яку вже чотири місяці обороняють наші військові, та віч-на-віч стикається зі страшним обличчям вiйни. На захист аеропорту стають не лише професійні військові, а й добровольчі корпуси. Це зіткнення – безумовний виклик для всього свiту – стало початком формування нової самоiдентифiкації Громадян України. Під час та після трагiчного iсторичного моменту виник силует Нової Країни та її Нових Героїв – безстрашних, готових здійснити неймовiрне заради близьких, рідних та України.

Для реалізації задуму на території знімального павільйону збудована двоповерхова декорація, яка реалістично відтворює будівлю Донецького аеропорту під час бойових дій. Ще одна декорація відтворює злітну смугу.

Зйомки відбуватимуться на різних локаціях у Києві та Чернігові. Серед виконавців головних ролей багато нових імен в українському кіно, молодих талановитих акторів.

За офіційною інформацією