f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Завершився основний етап зйомок авантюрної мелодрами «Коротке слово ні»

17.02.2017

Наприкінці грудня 2016-го компанія Film.UA спільно з Intra Communications Inc. завершили основний етап зйомок 12-серійного фільму «Коротке слово ні», повідомляє Film.UA.

Прем’єра фільму чекає на глядача в 2017 році на телеканалі «Україна».

За сюжетом головні герої – закохані з різних соціальних світів. Наталя Корнєєва зростала в інтелігентній, заможній сім’ї. Женя Стряпкін, вихованець дитячого будинку, від народження був вимушений боротися за своє місце під сонцем. Батьки дівчини роблять усе, щоб зруйнувати їхні стосунки. Юнака заарештовують на очах коханої. Чи пройдуть закохані випробування, які випали на їх долю? Чи збережуть вони свої почуття?

Продюсери: Марія Алексєєва, Володимир Іссат, Сергій Каратаєв, Віктор Мирський, Віктор Умнов, Катерина Швець, Леонард Яновський. Режисер-постановник Сергій Щербин. Оператор-постановник Антон Вербин. Автор сценарію Ігор Агєєв.

Разом із закоханими героями через складні випробування проходила і знімальна група.

«У плані постановки цей проект дуже непростий. Зйомки вже зайняли 77 змін, і майже третина з них – трюкові. Було багато всього: автомобільні, альпіністські трюки, бійки, погоні. Найскладніші зміни, мабуть, були у в’язниці, у Гостомелі. По-перше, це грудень і вже було дуже холодно. По-друге, це були крайні знімальні дні в 2016 році, і вся група була вже дуже втомленою. По-третє, сильно захворів режисер, але продовжував працювати з температурою під 39. Ну і сама атмосфера в’язниці лишала бажати кращого – похмуро, сумно і неприємно. Кожен день ми витрачали близько двох годин на те, щоб потрапити на територію в’язниці, а потім вийти звідти», – поділилася Катерина Швець, продюсер проекту.

«Але не все було так похмуро, адже наше кіно про різні світи. Ми знову знімали в Межигір’ї, в інтер’єрі Хонки – поки що жодна інша локація за рівнем «заможності» не зрівняється з нею. Знімали в антикварній крамниці, де дуже багато дійсно коштовних речей і прикрас. У меморіальній квартирі композитора Лятошинського, де за сюжетом фільму жила головна героїня і її сім’я, ми відпрацювали 15 змін. До речі, ми дуже вдячні мешканцям будинку, в якому знаходиться ця квартира, за терпіння до нашої знімальної групи, яка працювала весь цей час і вдень, і вночі. Сподіваюся, у нас вийде захоплююча, насичена, авантюрна мелодрама, яка буде цікава молодій аудиторії (оскільки у ній є багато екшну: погоні, детектив, таємниці та цікаві повороти сюжету), а також дорослішим телеглядачам, яким сподобається мелодраматичний розвиток любовних стосунків головних героїв», – додала Катерина Швець.

Ролі юних закоханих виконали Дмитро Белякін і Марина Митрофанова. Також у фільмі зіграли Станіслав Боклан, Олексій Вертинський, Максим Дахненко, Марк Дробот, Віра Шпак, Віталій Салій, Ян Цапник. (Яна Цапника було внесено до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, тож усі стрічки за його участі в Україні демонструвати і розповсюджувати заборонено. – НСКУ).

Дмитро Белякін, виконавець головної ролі, відзначив професійний підхід знімальної групи до роботи: «Фільм варто подивитися через вимогливий підхід до якості режисера Сергія Щербина та оператора Антона Вербина. Вони знімають вже не першу картину і між ними вищий рівень довіри. Сергій і Антон відстоюють те, що вони роблять, і тих, з ким працюють».

За інформацією Film.UA