f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Ахтем Сеітаблаєв переміг у конкурсі на посаду директора «Кримського дому»

21.02.2017

20 лютого 2017 року у Міністерстві культури України відбулося друге засідання конкурсної комісії з конкурсного добору на посаду директора державного підприємства «Кримський дім», інформує Мінкультури.

Конкурсна комісія, керуючись нормами Закону України «Про культуру» та Положенням про формування складу та організацію роботи конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду керівника державного закладу культури, що належить до сфери управління Міністерства культури України, прийняла рішення визначити переможцем конкурсного добору на посаду директора державного підприємства «Кримський дім» Ахтема Шевкетовича Сеітаблаєва.

Представляючи свою програму розвитку «Кримського Дому», Ахтем Сеітаблаєв зазначив, що діяльність державного підприємства повинна стати одним з інструментів культурної дипломатії. Планується, що інституція під його орудою має репрезентувати кримськотатарську громаду, надавати підтримку внутрішньо переміщеним особам з Криму і стати осередком творчості та міжнаціонального обміну культурним досвідом, передає Мінкультури.

У довгостроковому проекті функціонування «Кримського Дому» Ахтем Сеітаблаєв передбачає також продовження роботи студій, гуртків, мовних груп тощо, акцентуючи увагу на роботі в академічному кластері (вивчення, документування, забезпечення доступу до інформації, пов'язаної з культурою і самобутністю етносів Криму) та на здійсненні заходів міжнародного співробітництва, програмах культурного обміну, націлених на європейську аудиторію.

«“Кримський дім” має стати майданчиком для культурного обміну між різними національностями багатонаціональної України шляхом створення громадського, культурного, освітнього осередку кримськотатарської культури та культури інших етносів Криму на материковій Україні. Моя місія в тому, щоб створити команду, яка б натхненно втілювала такі проекти в життя. «Кримський дім» має стати тим місцем, де будуть народжуватися нові сенси», – розповів Ахтем Сеітаблаєв.

Зазначимо, що нині Ахтем Сеітаблаєв, завершуючи роботу над художнім фільмом «Її серце», розпочав зйомки художнього фільму «Кіборги», по завершенні роботи над яким планує знімати художній фільм «Захар Беркут».  

Власна інформація НСКУ