f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Оголошено проведення установчих зборів для створення Громадської ради при Держкіно

23.02.2017

20 лютого 2017 року Державне агентство України з питань кіно оголосило про проведення установчих зборів для створення Громадської ради.

Громадська рада створюється при Держкіно з метою забезпечення відкритості діяльності Держкіно, залучення громадян до участі в управлінні державними справами, підтримки постійного діалогу з громадськістю та врахування громадської думки у процесі формування та реалізації державної політики у галузі кінематографії.

Наказом Держкіно від 7 лютого 2017 року №20 «Про створення Ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування Громадської ради при Держкіно України» Держкіно затвердило склад Ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування Громадської ради при Державному агентстві України з питань кіно.

До складу Ініціативної групи увійшли 11 осіб.

Від Громадської ради:

  • Анастасьєва Олеся, Національна спілка журналістів України,
  • Ісідорова Оксана, Громадська організація «Українська телевізійна академія»,
  • Колесніков Дмитро, Спілка об’єднань громадян «Асоціація з управління аудіовізуальними правами «АРМА-Україна»,
  • Коваль Ігор, Громадська організація «Індустріальний телевізійний комітет»,
  • Мужук Леонід, Всеукраїнське товариство «Просвіта» ім. Т.Шевченка,
  • Стройко Ірина, Всеукраїнська громадська організація «Асоціація правників України»,
  • Ткаченко Тарас, Національна спілка кінематографістів України,
  • Філіппов  Володимир, Харківська обласна громадська організація «Асоціація приватних роботодавців»,
  • Яценко Володимир, Громадська спілка «Асоціація кіноіндустрії України».

Від Держкіно:

  • Дідик Марія Василівна, завідувач відділу організаційно-аналітичного забезпечення, діловодства і контролю,
  • Шевчук Юлія Іванівна, начальник юридичного відділу.

Зазначимо, що 15 лютого 2017 року голова Громадської ради при Держкіно, продюсер Володимир Філіппов повідомив про своє рішення вийти зі складу Громадської ради та з Ініціативної групи із підготовки Установчих зборів для формування Громадської ради при Держкіно.

Установчі збори для формування складу Громадської ради при Держкіно відбудуться 3 квітня 2017 року, о 10:00 за адресою: м. Київ, вул. Лаврська, 10.

Членство в Громадській раді є індивідуальним, до складу Ради може бути обрано не більше, ніж по одному представнику від кожного інституту громадянського суспільства.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року №996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» для участі в установчих зборах до Ініціативної групи подається заява у довільній формі, підписана уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства.

До заяви додаються:

  • рішення, прийняте у порядку, встановленому установчими документами інституту громадянського суспільства, про делегування для участі в установчих зборах представника, який одночасно є кандидатом на обрання до складу Громадської ради;
  • біографічна довідка делегованого представника інституту громадянського суспільства із зазначенням його прізвища, імені, по-батькові, посади, місця роботи, посади в інституті громадянського суспільства, контактної інформації;
  • копія виписки з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій та витяг зі статуту (положення) інституту громадянського суспільства щодо цілей і завдань його діяльності, засвідчені в установленому порядку;
  • інформація про отримання інститутом громадянського суспільства як власником бази персональних даних його членів згоди делегованого ним представника на обробку його персональних даних;
  • інформація про результати діяльності інституту громадянського суспільства (відомості про проведені заходи, реалізовані проекти, виконані програми, друковані видання, подання інститутом громадянського суспільства відповідному органу письмових обґрунтованих пропозицій і зауважень з питань формування та реалізації державної політики у відповідній сфері та інформування про  них громадськості тощо) протягом року до дня подання заяви (у разі, коли інститут громадянського суспільства працює менше року, – за період діяльності);
  • відомості про адресу та адресу електронної пошти інституту громадянського суспільства, номер контактного телефону.

Заяви на участь в установчих зборах приймають до 3 березня 2017 року.

Матеріали необхідно подавати у паперовому вигляді на адресу: 01010, м. Київ, вул. Лаврська, 10, каб. 409 та в електронному вигляді на електронну адресу: info@dergkino.gov.ua.

Відповідальні особи:

Шевчук Юлія Іванівна (044) 280-12-11;
Дідик Марія Василівна (044) 280-06-84.

Держкіно та власна інформація НСКУ