f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Film.UA про подробиці роботи над «Нюхачем 3»

26.02.2017

Кінокомпанія Film.UA розповіла подробиці роботи над третім сезоном серіалу «Нюхач», зйомки якого завершилися.

Було знято 8 нових епізодів, над якими півроку працювала команда з 80 осіб. Серіал було знято за 81 знімальну зміну, 55 днів пішло на будівництво декорацій в павільйоні. В масових сценах було задіяно понад 140 акторів.

Цього разу зйомки серіалу відбувалися також у Таллінні. Із містом пов'язано сюжет серіалу.

За словами виконавця головної ролі Кирила Кяро, зйомки у Талліні стали для нього однією з головних принад: «Коли я летів на зйомку, хлопці вже були в Таллінні. Я, в принципі, ніколи батькові не кажу, коли точно прилітаю, щоб він не хвилювався, називаю орієнтовні дати. І коли я тільки прибув, мені зателефонував батько і каже: «Чому я дізнаюся про те, що ти прилетів з телерепортажу і повідомлень по радіо?» А тема репортажу була така: «Кирило Кяро вибачається перед жителями Талліна за те, що він разом зі знімальною групою «Нюхача» буде перекривати центральні вулиці міста». І це було не просто повідомлення, а обговорення: добре це чи погано, нехай знімають або ж набридли ці кіношники, які заважають нам жити. До речі, більшість говорило: «Нехай знімають, хороше кіно». І це було дуже приємно».

Велику увагу при створенні серіалу було приділено світу «Нюхача». «Перед нами стояло складне завдання: зробити все стильно, красиво і не схоже на інші фільми і серіали. Спеціально для зйомок ми знайшли, придумали і створили багато цікавих унікальних об'єктів. Найбільш особливий для мене – це секретна, футуристична лабораторія корпорації GI, і кабінет одного з головних героїв фільму – це наш маленький шедевр», – розповів художник-постановник Пітер Вижиковські.

Уважний глядач помітить, що змінився вигляд з вікон лофту Нюхача. Якщо в попередньому сезоні це була проекція, то цього разу – два величезних банери, розміром 24х12 метрів. Щоб досягти натуралістичності та глибини кадру, у вигляд нічного міста вмонтували червоні мерехтливі лампочки, а поруч з вікном встановили промислові труби, одна з яких навіть мала змогу диміти.

Попри те, що режисер фільму Артем Литвиненко відзначав, що акцент у новому сезоні зроблений на відносинах героїв і їх особистих історіях, важливу роль у серіалі грали видовищні бойові сцени. Головним героям довелося не тільки розучувати різні трюки і бойові рухи, а й засвоїти мистецтво володіння справжньою японською зброєю: мечі катана, вакідзаси і бокен – лише мала частина того, з чим їм доведеться мати справу.

«Я читав останню серію, і там половина – найпотужніший екшн і бійки. Я зразу згадав фільми Брюса Лі », – коментує Кирило Кяро.

Приміряти на себе образ Брюса Лі, за авторською задумкою, випало актрисі Агне Грудіте. «Найцікавіше те, що до зйомок я ніколи не займалася бойовими мистецтвами, і не тренувалася. І спаринг з жердинами був першим в моєму житті. Постановка бою чимось схожа на танець, тільки дуже грубий. І я дуже сподіваюся, що у мене все вийшло», – зазначила актриса.

Актор Іван Оганесян розповів, що до бойових сцен, не зважаючи на дуже стислі терміни, готувалися ретельно. «Хочу сказати спасибі нашим хлопцям-каскадерам – Руслану Горілому, Петі Треско і Стасу Бабженко, який в цьому сезоні став нашим новим партнером на знімальному майданчику. Це великий подарунок – мати можливість працювати з такими професіоналами», – зазначає Іван Оганесян.

Над третім сезоном «Нюхача» працював новий оператор-постановник Антон Фурса. «Антон дуже талановитий, за його роботою та рівнем професіоналізму ніколи не скажеш, скільки йому років. Я бачила кілька робіт Антона – у нього є своє бачення, я йому вірю. Ми всі одна команда і поважаємо один одного, а це дуже важливо, ми із задоволенням працюємо разом», – ділиться враженнями Агне Грудіте.

Особливістю нового сезону став також і міжнародний акторський склад: до виконавців головних ролей приєдналися актори з Великобританії, Естонії, Литви і навіть Японії, а також нові українські актори. Невеликі ролі в серіалі зіграли продюсери Максим Асадчий та Сергій Лисяний, кастинг-директор картини Алла Самойленко і автори сценарію Артем Литвиненко та Андрій Бабік.

Прем'єра третього сезону «Нюхача» відбудеться восени 2017 року.

Режисер Артем Литвиненко. Продюсер Віктор Мирський. Виконавчий продюсер Максим Асадчий. Оператор Антон Фурса. Автори сценарію: Артем Литвиненко, Андрій Бабік.

У ролях: Кирило Кяро, Іван Оганесян, Агне Грудіте, Микола Чиндяйкин, Ніна Гогаєва і інші.

За інформацією Film.UA