f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Держкіно про підсумки конкурсу сценаріїв «Своє кіно»

02.03.2017

Конкурс сценаріїв «Своє кіно» стартував у листопаді 2016-го за сприяння Державного агентства України з питань кіно і став першим кроком у реалізації комплексного комунікаційного проекту «Дивись українське – твори своє майбутнє!», створеного з метою сприяння розвитку українського кінематографа та покращення якості суспільних комунікацій, інформує пресова служба агентства.

Підбиття підсумків Конкурсу відбулося 28 лютого 2017 року за участі 25 експертів Проекту, що входять до широкого журі, партнерів та ЗМІ. Варто зазначити, що всі члени журі відзначили високий рівень поданих творів.

За результатами конкурсу, для подальшої екранізації з 501 поданого сценарію було обрано 20 найкращих. Згідно з Регламентом Конкурсу, автори цих сценаріїв отримають також авторський гонорар розміром 10 000 гривень. Екранізовані трихвилинні фільми будуть демонструвати на телеканалах та в кінотеатрах перед основними сеансами.

Цікаво, що організатори разом з експертами проекту сформували ряд додаткових, персональних та спеціальних відзнак Конкурсу, а також резерв Проекту, аби не залишити поза увагою твори, які не увійшли до ТОП-20, але заслуговують окремої відзнаки та підтримки.

Автори творів, які увійшли до ТОП-100, отримують Дипломи фіналістів Конкурсу.

Низка творів отримала персональні відзнаки від експертів Конкурсу.

Спеціальну відзнаку оргкомітету та додаткове преміальне заохочення розміром 5000 гривень отримали 5 робіт, які мають високий рейтинг відповідно до загального оцінювання та рекомендацій експертної групи широкого журі Конкурсу сценаріїв «Своє кіно».

31 твір отримав рекомендації від експертно-продюсерської групи широкого журі щодо доцільності подальшої співпраці у рамках проекту «Дивись українське – твори своє майбутнє!». Оргкомітет проекту планує всебічно сприяти авторам у пошуку можливості екранізації відзначених сценаріїв.

Перелік переможців можна переглянути тут>>>.

Результати Конкурсу представив головний ініціатор його проведення Андрій Різоль, наголосивши на тому, що цей проект є новою формою комунікації експертної групи кінематографістів з широкою українською аудиторією.

Голова Держкіно України Пилип Іллєнко зазначив, що «найголовніше в цьому проекті – його роль у формуванні цільової аудиторії українського кіно. На сьогодні дуже важливо пояснити і продемонструвати людям, що український кінематограф існує, що він може бути створений тією кіномовою, яку вони звикли бачити у кінотеатрах. Такими чином ми створюємо і ринковий механізм, і величезний мистецький ефект, формуючи культурну самоідентифікацію».

Проект «Дивись українське – твори своє майбутнє!» реалізується на благодійних засадах засобами і зусиллями меценатів, партнерів та ініціаторів проекту.

Генеральний партнер і меценат проекту – Всеукраїнський Благодійний Фонд Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього». Проект здійснюється за сприяння Державного агентства України з питань кіно, партнерської підтримки «Райффайзен банку Аваль» та компанії «Baker Tilly Україна». Ініціатори і розробники проекту – компанія «ВАВІЛОН» та Асоціація «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – Дивись українське!».

Держкіно вітає всіх учасників та переможців Конкурсу сценаріїв та сценарних ідей «Своє кіно» і бажає їм подальших успіхів.

За офіційною інформацією