f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Держкіно уклало угоду на виробництво документального фільму «Цимбаліст Петро»

20.03.2017

17 березня 2017 року Державне агентство України з питань кіно уклало угоду на виробництво документального фільму Єлизавети Сміт «Цимбаліст Петро», інформує пресова служба Держкіно.

Контракт про надання кінопроекту «Цимбаліст Петро» державної фінансової підтримки розміром 415 тис. 570 грн. було укладено із компанією «Табор». Загальна вартість виробництва фільму – 860 тис. 550 грн.

Кінопроект «Цимбаліст Петро» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору кінопроектів Держкіно. Режисер картини – Єлизавета Сміт, продюсери – Олена Яковіцька та Максим Наконечний. Сценарій написала Єлизавета Сміт спільно з Максимом Наконечним.  

Нагадуємо, що Єлизавета Сміт є також співрежисером документального фільму «Школа №3», який нещодавно отримав Ґран-прі як найкращий повнометражний фільм конкурсної програми Generation14+ на 67-му МКФ у Берліні.

Документальна драма «Цимбаліст Петро» розповість про молодого музиканта з карпатського селища Ворохта, який взимку 2013-го приїжджає до Києва на Революцію Гідності грати на барикадах й спілкуватися з демонстрантами. Зіткнення із силовиками стають все жорсткішими й Петру доводиться замінити цимбали на шолом та бронежилет. Повернувшись додому, він усвідомлює, що не може сидіти склавши руки, і їде грати свою музику для людей у щойно звільнених від окупації містах.

За словами творців картини, це не просто фільм-портрет унікальної талановитої людини, це історія молодого чоловіка, який з головою кидається у процеси й події, що охопили нашу країну.

«Петро потрапив у наш об’єктив на Майдані, а героєм нашого фільму його зробили ті зміни, які з ним відбувалися», – зазначила режисер Єлизавета Сміт.

Офіційна інформація