f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Виробництво серіалу «Забута жінка» відповідає меморандуму Держкіно з телеканалами

31.03.2017

Перший заступник голови Державного агентства України з питань кіно Сергій Неретін заявив, що у виробництві серіалу «Забута жінка», який покаже канал «Україна», не порушений закон «Про внесення змін до деяких Законів України відносно захисту інформаційного телерадіопростору України», згідно якого, в ефірі українських телекомпаній не можуть бути показані серіали і фільми, вироблені в Росії пізніше 1 січня 2014 року, інформує «Детектор медіа».

Прем'єра 4-серійної стрічки «Забута жінка» виробництва української кінокомпанії «ЕйБіСі Фільм Україна» і польської компанії ABC Film відбудеться 8 квітня 2017 року. Міні-серіал вийде в ефірі о 17.00.

Стрічка «Забута жінка» – це загадкова історія про сім'ю, розмірене життя якої перевернула родичка, котра зненацька з'явилася на порозі їхнього дому. Головну роль виконала російська актриса Ірина Розанова.

«Працювати над цією картиною було вкрай цікаво. Крім того, я отримала величезне задоволення від приїзду до Києва, де ми знімали фільм. У мене залишилися дуже теплі і радісні враження», сказала вона.

За словами режисера Дениса Елеонського («Східні солодощі»), у серіалі об'єднані елементи різних жанрів: «Особливість нашого фільму полягає в тому, що спершу глядачі побачать на екрані побутову драму, яка поступово переросте в трилер з елементами детективу».

У фільмі також знялися актори Олексій Морозов, Ганна Міклош, Володимир Ямненко, Артур Ваха, Олександр Форманчук, Ксенія Ніколаєва, Олесь Каціон й інші.

«У головній ролі у стрічці «Забута жінка» – дійсно російська акторка. При цьому серіал знімався на території України, в Києві й Чернігові. «ЕйБіСі Фільм Україна» – це українська компанія, але час від часу вони подають відомості, що у них є копродукція з Польщею. Яка саме копродукція, це нехай вони самі пояснять», – сказав Сергій Неретін.

За його словами, дві ключові ролі у стрічці виконують російські актори, але у Держкіно така позиція, що якщо кіно знімається в Україні із залученням української техніки, виробничих потужностей, України і Києва як локації, і більшості українських акторів, тоді питань до продукту не виникає.

«Щодо цього фільму – я особисто переглянув всі чотири серії. Крім того, що цей серіал знімався в Україні, там задіяна значна частка українських акторів. І це відповідає меморандуму, який був підписаний минулого року з усіма телеканалами. І в серіалі «Забута жінка» цих вимог дотримано – зокрема, щодо залучення українських акторів. Тому у нас питань не виникло щодо видачі прокатного посвідчення саме цьому серіалу», – зазначив перший заступник голови Держкіно.

«Детектор медіа», 30 березня 2017 року