f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

На базі танкової бригади на Чернігівщині знімають два фільми про війну

07.04.2017

На базі Першої окремої гвардійської танкової бригади, що дислокується в селищі Гончарівському Чернігівської області, знімають фільми "Перехрестя Балу" та "Кіборги", повідомляє "Укрінформ" із посиланням на оперативне управління "Північ" та прес-офіцера танкової бригади.

Фільм "Перехрестя Балу" готує до випуску Міжнародний продюсерський центр "Фор-Пост". Стрічка знімається на замовлення Державного агенства України з питань кіно. 

Ідею створення цієї картини підтримав Президент України Петро Порошенко під час вручення "Золотої Зірки" Героя України вдові загиблого на блокпосту В’ячеслава Семенова з позивним "Балу".

У фільмі висвітлюватимуться героїзм та самовідданість військовослужбовців низки підрозділів ЗСУ, які на ключовому блокпосту стримували просування ворожих сил на Дебальцеве, та військові злочини російсько-терористичних формувань.

"Кіборгів" у Гончарівському знімають режисер Ахтем Сеітаблаєв і ТОВ "Ідас-фільм". Це історія про людей, які впродовж 242 днів тримали оборону Донецького аеропорту. В основі стрічки реальні події.

Танкова бригада всіляко допомагає кінематографістам, забезпечує зйомки фільмів особовим складом, технікою та зброєю.

За інформацією "Укрінформу"