f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Кшиштоф Зануссі стане почесним гостем церемонії вручення Національної кінопремії

11.04.2017

Польський режисер Кшиштоф Зануссі стане почесним гостем церемонії вручення нагород Національної кінопремії, яка відбудеться вперше 20 квітня 2017 року. Пан Зануссі нагороджуватиме одного з переможців, повідомляють організатори заходу.

Кшиштоф Зануссі – режисер театру та кіно, член Правління Європейської кіноакадемії, сценарист, продюсер та викладач. У творчому доробку митця близько ста повнометражних і короткометражних фільмів, документальних і телевізійних стрічок.

Минулого року було оголошено про зйомки його другої спільної україно-польської картини «Ефір», де Кшиштоф Зануссі є автором сценарію, режисером-постановником та продюсером. У 2008 році Кшиштоф Зануссі зняв спільно із українськими кінематографістами драматичну стрічку «Серце на долоні» з Богданом Ступкою у головній ролі.

З-поміж найвідоміших стрічок Кшиштофа Зануссі: «Константа» (1980, приз журі Каннського МКФ), «Спіраль» (1978, приз екуменічного журі Каннського МКФ), «Рік спокійного сонця» (1984, «Золотий лев» МКФ у Венеції), «Імператив» (1982, спеціальний приз журі МКФ у Венеції), «Ілюмінація» (1973, головна премія, призи ФІПРЕССІ та екуменічного журі МКФ у Локарно) та інші.

За офіційною інформацією