f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Сібель Кекіллі стане членом Міжнародного журі 8-го ОМКФ

12.04.2017

8-ий Одеський міжнародний кінофестиваль оголосив, що членом цьогорічного Міжнародного журі стане німецька актриса турецького походження Сібель Кекіллі.

Сібель Кекіллі дебютувала в кіно у 2004 році в фільмі режисера Фатіха Акіна «Головою об стіну». Стрічка отримала «Золотого ведмедя» Берлінського кінофестивалю, а роль Сібель Кекіллі була відзначена в категоріях «Краща жіноча роль» (премія «Lola», Німецька кіноакадемія), «Висхідна зірка» (премія Bambi, Німеччина), «Краща молода акторка» (Undine Awards, Австрія), «Краща жіноча роль» (New Faces Awards, Німеччина).

За фільми «Головою об стіну» та «Чужа» (режисер Фео Аладаг) Сібель Кекіллі номінувалася в категорії «Краща акторка» на Премію Європейської кіноакадемії. В 2010 році вона отримала премію «Lola» за участь у стрічці «Чужа», а роком пізніше за цей самий фільм вона була відзначена нагородою Спілки кінокритиків Німеччини як краща акторка.

Зйомки акторки в стрічці «Повернення додому» (2006, режисер Омер Угур) не обійшла увага кіноекспертів – за неї Сібель Кекіллі отримала премію «Золотий апельсин» Міжнародного кінофестивалю в Анталії.

В 2014 році за роль в серіалі «Гра престолів» Сібель Кекіллі була номінована на премію Гільдії кіноакторів США.

Окрім того, що більша частина фільмографії Сібель Кекіллі торкається соціальних проблем, зокрема життя емігрантів, Сібель Кекіллі обіймає досить активну суспільну позицію. Вона підтримує діяльність некомерційної організації Terre des femmes, яка бореться за права жінок. Також вона бере участь в заходах, спрямованих проти домашнього насильства, насильства по відношенню до жінок, гендерної нерівності.

Раніше стало відомо, що членами Міжнародного журі 8-го ОМКФ, який відбудеться з 14 по 22 липня 2017 року, будуть Римма Зюбіна та Крістіан Петцольд. Ім’я Голови журі буде оголошено пізніше.

За офіційною інформацією