f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Держкіно уклало угоду на виробництво містичної драми режисера Кшиштофа Зануссі «Ефір»

19.04.2017

18 квітня 2017 року Державне агентство України з питань кіно уклало угоду на виробництво містичної драми режисера Кшиштофа Зануссі «Ефір».

Контракт про надання кінопроекту державної фінансової підтримки розміром 16 млн. 650 тис. грн. було укладено із компанією «Кіностудія Інтерфільм». Загальна вартість виробництва фільму становить 61 млн. грн.

Кінопроект містичної драми «Ефір», в основу якої лягли історичні події, став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору кінопроектів Держкіно.

Виробництво картини здійснює Україна (компанія «Кіностудія Інтерфільм») спільно з Польщею (кінокомпанія «Тор»).

Автором сценарію, режисером та продюсером фільму з польської сторони є Кшиштоф Зануссі, українські продюсери – Олена Фетісова та Володимир Козир.

«Ефір» є новою версією легенди про доктора Фауста, дія якої розгортається на початку Першої світової війни на теренах України – на кордоні між Російською та Австро-Угорською імперіями.

За словами режисера стрічки, всесвітньо відомого польського режисера, володаря численних нагород міжнародних кінофестивалів Кшиштофа Зануссі, зміст «Ефіру» безпосередньо стосується Фауста, але на відміну від Гете, де в центрі оповіді стоїть питання розчарування в науці, у фільмі використання ефіру є першим кроком на шляху до позбавлення людини волі.

«Зважаючи на історичний контекст та костюми, фільм буде виразним і емоційним, часом шокуючим, але водночас аскетичним та без зайвих обтяжень», – вважає Кшиштоф Зануссі.

Зйомки проходитимуть в Україні, Польщі та Угорщині.

Реліз стрічки запланований на осінь 2018 року. 

За офіційною інформацією