f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Від 4 травня – фільми документального циклу «Позивний Зеніт» у київських кінотеатрах

05.05.2017

Від 4 травня 2017 року у Києві в рамках Фестивалю військового патріотичного кіно демонструють фільми документального циклу «Позивний Зеніт», інформує «Вечірній Київ».

Покази триватимуть впродовж місяця у мережі кінотеатрів КП «Київкінофільм»: «Ліра», «Флоренція», «Факел», «Старт», «Промінь», «Дніпро», «Кінотеатр ім. Т. Шевченка», «Лейпциг».

У програмі – п’ять документальних фільмів про те, як живуть і воюють бійці в зоні АТО, створені Тетяною Кулаковською та Анною Мартиненко (їхня попередня документальна робота авторів фільму «Воїни духу» оповідала про захисників Донецького аеропорту).

Авторки зібрали кілька десятків інтерв’ю в учасників АТО, показали життя українських військових на передовій і в цивільному житті. Стрічки озвучені музикою українських виконавців – гуртом «Крихітка», Орестом Лютим та Katya Chilly Group.

Програма фільмів

«Позивний Зеніт. Фільм 1» (50 хвилин). Початок війни, тривожна осінь 2014 року. Обстріляні «градами» добровольці першої ротації Повітряних сил були ще на мирній території, в селі Тоненьке. Розповіді про вогневу підтримку Донецького аеропорту, про те, як ворогам не дістались ЗРК «Бук» і військова частина.

«Позивний Зеніт. Фільм 2» (53 хвилини). Перша сувора зима на передовій, 2014 рік. Ескалація вогненної підтримки Донецького аеропорту. Бої з батальйоном «Оплот», який утримував шахту «Бутовка».

«Позивний Зеніт. Фільм 3» (55 хвилин). Зима триває. В умовах оточення, після руйнування ДАП, бійці третьої ротації і десантники утримують позицію в ближньому бою 22 січня 2015 року. Атака танкової колони з чисельною перевагою ворога на броні відбита – висота захищена.

«Позивний Зеніт. Фільм 4» (54 хвилини). Весна 2015 року. Знедолена служба молодих медиків четвертої ротації. Авіатори зведеного загону Повітряних сил ЗСУ пліч-о-пліч з батальйоном «Київська Русь» захищають стратегічно важливу висоту. Масовий обстріл позиції «Зеніт» ворогом на Великдень. Бачення інформаційної політики держави українськими бійцями п’ятої ротації.

«Позивний Зеніт. Фільм 5» (54 хвилини). Спекотне літо 2015 року в окопах. Боротьба ракетників шостої ротації з танковими «каруселями» противника. Взаємодія бійців ПС ЗСУ з бійцями ДУК «Правий сектор». Дуелі захисників висоти «Зеніт» з ворожими ДРГ. Молоді сапери сьомої ротації розміновують позиції і сусідні населені пункти. І багато роботи у гуманітарній місії «Чорний тюльпан» після пекельної зими.

«Вечірній Київ», 4 травня 2017 року