f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

8-й Одеський МКФ представив офіційний імідж 2017 року

11.05.2017

Одеський міжнародний кінофестиваль, що відбудеться з 14 по 22 липня 2017 року, продовжує традицію створення концептуальних постерів. Вперше в історії кінофестивалю офіційний імідж ОМКФ буде представлений у вигляді двох постерів, центральними героями яких стали чоловік та жінка.

Від моменту створення кінематографа головними арбітрами для будь-якого фільму є глядачі. Адже саме відгук публіки – головний індикатор успіху та актуальності кожної кінострічки. Від свого заснування Одеський кінофестиваль орієнтований на глядацьку аудиторію, що дозволило йому стати одним з найбільших глядацьких кінофестивалів у Східній Європі. Вже багато років поспіль відвідувачі показів Міжнародної конкурсної програми визначають фільм-переможець, що отримує головну нагороду ОМКФ – Гран-Прі.

Тому центральним персонажем нового постеру 8-го Одеського кінофестивалю став глядач. Колірна гама постеру гармонійно поєднує в собі пастельні відтінки, котрі передають атмосферу літньої легкості та морського бризу, що є лише декількома з численних граней Одеси.

Авторами офіційного іміджу 8-го ОМКФ став арт-дует братів-близнюків Івана та Василя Костенків, засновників BRATY design studio.

“Зазирнути за лаштунки і поспостерігати за процесом народження фільму мають можливість лише творці кінострічок. Головне в їх мистецтві – занурити глядача в атмосферу тієї частини реальності, яку вона відтворює на екрані. Кругле вікно на постері символізує об’єктив кінокамери та дозволяє спостерігачеві потрапити в особливий кіносвіт, що створюють автори кінострічки. Ми хотіли показати: будь-яка людина, що опинилася в Одесі в період фестивалю, може не лише подивитись чудові фільми, але й стати частиною особливого свята кіно, в яке поринає місто в середині липня”, – відзначають Іван та Василь Костенки.

Брати-близнюки Василь та Іван Костенки заснували бренд BRATY design studio у 2011 році. Вже третій рік поспіль вони стають авторами офіційного постеру Одеського кінофестивалю. Свої роботи арт-дует створює в техніці колажу, використовуючи при цьому фотографії, журнальні вирізки, акварелі та інші компоненти.

Нагадуємо, що 8-й Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться з 14 по 22 липня 2017 року. Крістіан Петцольд, Римма Зюбіна та Сібель Кекіллі стануть членами журі Міжнародного конкурсу, Наталія Ворожбіт – Національного конкурсу, а Роман Бондарчук увійде до складу журі Конкурсу європейських документальних фільмів. Ім’я голови журі буде повідомлено пізніше.

Офіційна інформація