f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Держкіно прийняло повнометражний дебют Марини Степанської «Стрімголов»

23.05.2017

Державне агентство України з питань кіно прийняло повнометражний художній фільм Марини Степанської «Стрімголов», визнавши його виробництво завершеним.

Марина Степанська є режисером та автором сценарію. Продюсери стрічки – Олена Єршова, Алла Овсяннікова, Володимир Філіппов, Андрій Ящишин і Катерина Лачіна. 

Проект фільму «Стрімголов» є одним із переможців Восьмого конкурсного відбору кінопроектів Держкіно. Для режисера Марини Степанської стрічка стала дебютом у повному метрі.

У головних ролях знялися Олег Мосійчук, Андрій Сілецький і Даша Плахтій. Композитором фільму є Микита Мойсеєв, оператором – австрієць Себастіан Талер.

Фільм розповідає про молодих людей, які намагаються зробити складний вибір в умовах непростого часу.

Антон – музикант-вундеркінд, котрий не впорався з покладеними на нього сподіваннями, повертається додому після навчання в Швейцарії та лікування алкогольної залежності під Києвом. Катя – дівчина, яка знімає кімнату десь на Троєщині, і шукає себе. Випадкова зустріч може змінити все…

Нещодавно проект цього фільму переміг у секції «Comming Soon New Talents» в рамках індустріальної платформи Вільнюського міжнародного кінофестивалю «Meeting Point – Vilnius» та в якості призу отримав ринковий показ на Каннському кіноринку.

Виробництво стрічки здійснили компанії «Інсайт Медіа» й Tato Film за підтримки Держкіно України, яке виділило на створення фільму 10 млн. грн. 

Голова Держкіно Пилип Іллєнко привітав творчу групу із завершенням виробництва стрічки і зазначив: «Сильне, стильне та глибоке кіно!»

В український прокат стрічка вийде вже цього року.

Офіційна інформація