f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

«Пірати Карибського моря: Помста Салазара» встановили низку рекордів українського кінопрокату

01.06.2017

Голлівудська стрічка «Пірати Карибського моря: Помста Салазара» Гоакіма Роннінґа та Еспена Сандберґа, що є п'ятим фільмом успішної кіноісторії, встановила низку рекордів за підсумками першого вікенду в українському кінопрокаті.

З 25 по 28 травня 2017 року фільм подивилися 522 тисячі 312 глядачів, а його касові збори склали 42 мільйони 635 тисяч 300 гривень. Обидва показники є рекордними. Середня ціна квитка на фільм становила 82 гривні.

Ще 948 глядачів подивилися фільм на допрем'єрних показах, які розпочалися від 23 травня за середньої ціни квитка 191 гривня. Це принесло додатково 181 тисячу 57 гривень.

«Пірати Карибського моря: Помста Салазара» є першою стрічкою, що вийшла в український кінопрокат на понад 400 екранах. Протягом першого вікенду фільм демонстрували на 427 екранах.

Вочевидь, уже найближчим часом, за підсумками другого вікенду або другого тижня прокату, фільм «Пірати Карибського моря: Помста Салазара» в українських кінотеатрах переглянуть понад мільйон глядачів. Це є надзвичайно рідкісним здобутком для новітнього українського кінопрокату і водночас вказує на тенденцію його росту: від початку 2017 року квитків у вітчизняні кінотеатри було продано на суму понад 1 мільярд гривень.

Дистрибуцією стрічки «Пірати Карибського моря: Помста Салазара» опікується компанія B&H Film Distribution.

Сергій Васильєв