f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Розпочато зйомки фільму Анатолія Матешка «Фокстер & Макс»

09.06.2017

9 червня 2017 року в Києві за підтримки Державного агентства України з питань кіно розпочалися зйомки пригодницького сімейного фільму Анатолія Матешка «Фокстер & Макс».

В основі сюжету – пригоди хлопчика Макса, який виявляє, що намальоване ним графіті собаки оживає у вигляді пса нано-робота із суперможливостями. Але тепер за ними обома полює небезпечний злочинець, що не зупиниться ні перед чим, аби заволодіти нано-технологією, яка випадково опинилася у школяра.

Режисером фільму є Анатолій Матешко, продюсерами – Максим Асадчий та Катерина Копилова. Над сценарієм фільму працювали Анастасія Матешко та канадський сценарист Скотт Парізьєн. Оператор-постановник фільму – Дмитро Недря, художник-постановник – Юрій Григорович. Виробництво стрічки здійснює компанія «Пронто Фільм».

Стрічка не дасть глядачам засумувати. У ній будуть і неймовірні перегони на автостраді, і захопливі втечі з елементами паркуру, і шпигунські ґаджети, а також актуальна тема зустрічі людини зі штучним інтелектом.

«Ми постійно живемо сьогоднішніми проблемами, багато переймаємося минулим, тому хочеться своїм фільмом заглянути у майбутнє. Особливість полягає у тому, що у нас є незвичний фантазійний світ, який існує в уяві головних героїв, а втілити його на екрані нам допомагає коміксна анімація, яка, сподіваюсь, забезпечить яскраві враження нашим глядачам», – розповів режисер фільму Анатолій Матешко.

Під час традиційного розбиття тарілки на знімальному майданчику фільму був присутнім голова Держкіно Пилип Іллєнко, який побажав команді фільму успіхів і натхнення.

«Фокстер & Макс» (робоча назва «Гав-Рик») є переможцем 8-го конкурсного відбору кінопроектів Держкіно.

Держкіно надало фільму державну підтримку розміром 38 млн. 40,0 тис. грн., що становить 90% загальної вартості стрічки.

Прем’єра картини «Фокстер & Макс» запланована на кінець 2018 року.

За офіційною інформацією